perjantai 24. kesäkuuta 2016

Polkujuoksemassa Sveitsin metsissä

Kun minä olin pieni, meidän perheemme kävi pariinkin otteeseen hiihtolomalla Hyvinkään Sveitsin Rantasipi-hotellissa. Siellä oli varsin mukavaa. Vieressä oli laskettelurinne, joka oli sopiva aloittelijoille, murtsikkalatuja ja hotelli järjesti kaikkea kivaa ohjelmaa kuten taikurikouluja lapsille.Oli aika nostalgista lähteä viime keskiviikkona polkujuoksukisaan, jonka maali oli Sveitsin hiihtokeskuksen huipulla. Kytäjä Trail Runissa oli tarjolla 12 km ja 21 km reitit. Supersuunnistaja meni juoksemaan puolimaran. Minä arvoin viimeiseen asti, menenkö lyhyemmälle reitille, mutta päätin sitten, että 40 euron osallistumismaksu on siitä matkasta vähän liikaa. Menin sitten vaan itsekseni lenkille sillä aikaa, kun Ääsääs oli kisaamassa.Ihan hyvä, etten maksanut osallistumismaksua, koska ehdin juosta Hyvinkään tosi kivoja polkuja huimat 1,67 km kunnes tossuni osui huonosti juuren päälle ja sama vanha vasen nilkka pyörähti iloisesti ympäri. Yleensä pääsen jatkamaan juoksua, kunhan kävelen vähän aikaa, mutta tällä kertaa piti tyytyä nilkuttamaan takaisin autolle ja maaliin odottamaan Supersuunnistajaa.Toisaalta, ehkä olin vain väärällä polulla ja karma rankaisi minua, kun en ollut mukana kisassa. Ei voi tietää. :)Supersuunnistajalla meni vähän onnekkaammin kuin minulla. Mutta antaa herran itse kertoa kisasta.

No, oliko kivaa?

No, oli.

Oliko kiva reitti?

Joo, pääosin. Oli muutama tiepätkä, jotka olivat vähän tylsiä. Mutta toisaalta ne olivat myös helpompia ptkiä.Millainen oli fiilis ja nousiko tossu kevyesti?

Fiilis oli ihan ok. Alkuvauhti oli vähän turhan kova: eka kilsa meni alle 3:30. Se oli vähän turhan vauhdikasta. Sen takia vähän väsyin lopussa. Onneksi tajusin juosta yksin enkä roikkunut muiden mukana.

Miltä tuntuu juosta puolimara työpäivän päälle?

Ei se nyt sinänsä vaikuta asiaan. Minä istun töissä. :)Kommenttisi loppunoususta laskettelurinteen huipulle?

Säästin vähän liikaa voimia siihen. Mäki ei ollut niin jyrkkä kuin olisin kuvitellut. Ei ollut mikään Malminkartanon jättäri.

Lähtisitkö uudestaan?

Joo, voisin lähteä. Ajankohta oli varsin sopiva.Kisoja on tiedossa vaikka mitä, mutta meinaatkos polkujuosta lisää tänä kesänä?

En tiedä. Ehkä jotain pientä ex tempore -kisaa voisi vetäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti