sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Karkkimonsterin paluu

Olin jo toista kertaa karkkilakossa elokuun alusta joulukuun alkuun. Tämä on minun ja kaveripariskunnan "perinne" (kaksi vuotta peräkkäin on selkeä perinne!). Pariskunta oli vain karkkilakossa, mutta minä suurena jätskiholistina olin myös jädelakossa.

Ja lakko tosiaan loppui reilu viikko sitten. 1.-2.12. menivät vielä varsin hallitusti, koska olin firman koulutuksessa, missä elettiin terveellisesti eikä nautittu nopeita hiilareita eli sokeria. Mutta 3.12. oli pikkujoulujen jälkeinen huomattavan rouhea olotila, ja mopo lähti hitusen keulimaan. Tässä on kaikki makea, mitä olen joulukuussa tuhonnut. Lista perustuu täysin muistikuviini, joten jotain on saattanut unohtua (luultavasti onkin - olen aika lahjakas tuossa syömispuolessa).
  • la 3.12. pussillinen uusia turkkareita, paketillinen Geisha Harmony -konvehteja, ½ l Ben & Jerry's -jädeä (oli muuten paha olo - eikä se johtunut krapulasta...)
  • su 4.12. pieni rasiallinen Guylian-suklaanamujen plagiaatteja, dallaspulla
  • ma 5.12. sälkillinen irtokarkkeja
  • ti 6.12. ei muistaakseni mitään herkkuja (kaupat olivat kiinni...)
  • ke 7.12. Ben & Jerry's Sandwich -jäde
  • to 8.12. rahkapulla ja Kinder Bueno -patukka
  • pe 9.12. töissä Milka-suklaata (ehkä 8 palaa?) ja  kaura-omenapaistosta vanilijakastikkeella, illalla  piparia joulukonsertissa
  • la 10.12. Fazerina-patukka, Japp-patukka, Kinder Bueno -patukka, Nougat-patuka ja illalla vielä säkillinen irtokarkkeja
Tänään en ole syönyt mitään herkkuja. Hyvä minä! Kun tuota listaa katselee, niin saman menon soisi jatkuvan. Viime viikkoa voisi kutsua pienoiseksi takapakiksi tässä kiristelytavoitteessani... Mietinkin siis, että jos tässä julkisesti menisin lupaamaan, että en kisko herkkuja ennen joulua, niin en kehtaa niin tehdäkään. Ainoa poikkeus on taikina. Siis jos päädyn leipomaan jotain ennen joulua, on laatutarkkailu sallittua. :)

Mutta täten siis lupaan, että en muuten syö herkkuja ennen joulua! 

Onneksi vieroitusoireissa auttaa uusin iHerb-hankintani:


Stevia sai pari viikkoa sitten Suomessakin elintarvikkeen statuksen. Eiköhän sitä pian plopsahtele myyntiin ainakin hippikauppoihin jos ei ihan Prismaankin. Voi ollakin jo - en ole tarkkaillut.

Stevia on luontainen, kaloriton makeutusaine. Sitä eristetään kukkasista, joita kasvaa Etelä-Amerikassa (miksi kaikki jännä ruoka kuten gojit, kaakao, maca ja steviakin kasvavat juuri siellä?) Koska stevia on luontainen, se ei aiheuta syöpää ja kehon happamoitumista kuten aspartaami ja suklaroosi. Ja se on tosiaan ihan diettaajan kamaa, koska siinä ei ole kaloreita.

Itse olen tähän mennessä tunkenut sitä hunajan sijaan teehen, smoothien ja jogurttiin. Odottelen viekä yhtä iHerb-pakettiani (jotta kama ei jymähtäisi tulliin ja tulisi air maililla, pitää välillä tilata useampi eri tilaus - viime kerralla tilasin kolme eri pakettia), jossa on vanilijalla maustettua steviaa. Se on varmasti ihan huippua jogurtin kanssa.

1 kommentti:

  1. Jossain muussa maassa asuvalle saattaa sitten taas olla metsästä itse haetut mustikat, puolukat ja lakat olla hyvin jänniä...että se jännyys taitaa olla katsojan silmässä.

    On ruvennut itseäkin kiinnostamaan toi Stevia. En oo vaan saanut aikaan hankkia sitä vielä, mutta kohtahan sen luulisi olevan helppoa.

    VastaaPoista