sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Viikko oli taas sit siinä

Näemmä postasin viimeksi viikko sitten. Hupsista. Kerrotaanpa sitten vaikka, miten tämä viikko meni.

Piti tehdä kova treeniviikko. Kyllä mä teinkin kaikki suunnitellut treenini, ja olin jo perjantaina ja lauantaina aika puhki, mutta yllätyin siitä, miten vähän ajallisesti jumppailuihin meni aikaa: 7 h 37 min. Luulin oikeasti, että olisin saanut heittämällä 10h kasaan. Mutta ehkä se on kesän juttu se. Kesällä tulee pyöräiltyä töihin, ja muutenkin fillarilenkeillä kuluu enemmän aikaa kuin spinningeissä, joten tunteja kertyy ihan vahingossa. Eli jos haluan saada paljon tunteja kasaan just nyt, ne pitänee tehdä lenkkeilemällä (tai hiihtämällä). Ensi viikolla voisikin koettaa sitä, koska tarkoitus olisi osallistua parin viikon kuluttua talven vikaan Aktia-juoksuun. Eli ensi viikolla voin siis vielä lompsotella menemään oikein huolella ja sitten seuraavalla voi vaikka herkistellä eli relata.

Sinänsä reenailu meni suunnitelmien mukaan, koska vaikka sunnuntain uimatreenit oli peruttu, sain uintikertoja kokoon kaksi kuten juoksulenkkejä ja spinujakin. Lisäksi kävin punttiksella kahdesti ja säbätreeneissä kerran. Kestoja pitäisi siis vain kasvattaa ensi viikolle.

Venyttelytavoitekin täyttyi, kun venyin 1h 26 min ja pilatesrullailin 10 min. Rullailu ei muuten satu enää niin paljoa kuin joulukuussa. Voisikohan siitä päätellä, että siitä on ollut jotain hyötyä, eikä ruhoni ole enää niin totaalijumissa kuin ennen? Leukoja tuli vedeltyä yhteensä vain 69 kpl, mikä on vähän vähän.

Viikon kovimmat treenit olivat keskiviikon spinning ja torstain lenksukka, jolla koetin osan kilsoista juosta melkein kisavauhtia. Aika kivuttomasti meni. Tosin ne kilsat, joita en mitenkään yrittänyt juosta kovaa, menivätkin sitten aikas hiljaa. Koska kaikki varmaan kuolevat saada tietää vauhtini per kilsa, jaan tämän tiedon teille nätissä Garminin tarjoamassa taulukossa:


Viides kilsa on mennyt about (no, ei ihan kyl) sitä vauhtia, jota pitäisi jaksaa painella parin viikon päästä koko matka. Nuo ekat kilsat olivat vain lämmittelyä, ja kisoissakin meinaan toki lämpätä ennen varsinaista suoritusta. En ole kamalan huolissani ainakaan vielä, koska ainakin ennen olen kisatilanteessa saanut itsestäni aina vähän enemmän irti. Eikä torstaina tosiaan tuntunut ollenkaan pahalta. Olisi kyllä hitsin kivaa päästä jo alle sen 55 minuutin, mistä olen jo jonkin aikaa unelmoinut. Sitten voisi alkaa unelmoida 50 minuutin haamurajan alituksesta.

Pannaas nyt sitten ensi viikolle oikein ylväs 3 tunnin juoksutavoite: kaksi 45 minuutin ja yksi 1,5 tunnin lenkki tänne kiitos. Spinnata voisin sitten 2 tuntia, mutta uinnissa en suorita aikaa vaan matkaa: 3 km eli 1,5 km kerrallaan. Tunnin treeneissä tulee tehtyä enempi, mutta aamu-uinneissa en oikein tahdo jaksaa uiskennella pidempään. Jos mä nyt haluaisin saada sen 10h kasaan, niin punttista ja säbää pitäisi tehdä tuohon päälle sitten melkein 4h. Saas nähdä, kuinka ämmän käy.

Siinä olikin sitten lukuja kerrakseen. Miten niin tää on insinöörin blogi?

1 kommentti:

  1. Tasapainotapa insinööriyttä kuvaamalla syömiäsi ruokia: http://salamanteri.net/georgia/2013/03/haaste-viikon-menu/

    VastaaPoista