torstai 4. lokakuuta 2018

Tokoinranta Park Run

Urheiluhipsteri täällä taas terve! Nimesin itseni sellaiseksi Saaristo Trailin aikaan, koska bongasimme ihan uuden polkujuoksutapahtuman. Ja koko polkujuoksukin tuli aloitettua ennen kuin suuret massat siitä innostuivat. Ja taas viime viikonloppuna tuli testattua pränikkä juoksutapahtuma ja oltua edelläkävijä.

Tokoinranta Park Run on uusi, joka lauantai juostava viiden kilometrin "kisa", joka ei maksa mitään ja jossa ei voita mitään. Mutta tuloslista julkaistaan.

Alkubriiffi. Kuvan koirat muuten voittivat mut. :)

Park runeja on enemmän muualla maailmassa, ja Suomessa sellaista on juostu jo jonkin aikaa Tampereella. Euroopasta niitä löytyykin jo aikamoinen kasa ja lauantain aamulenkille pääsee vaikka Siperiassa. Tokoinrannassakin oli mukana muutamia "park run -turisteja" muunmuassa Hollannista ja jopa Australiasta asti. Helsinkiin park run ei ole kuulemma tullut aiemmin, kun sopivaa reittiä on ollut vaikeaa löytää. Reitistä on haluttu sellainen, ettei tarvitse ylittää yhtään suojatietä: silloin reitille ei tarvita liikenteenohjaajia ja byrokratia viranomaisten suuntaan helpottuu huomattavasti.

Loppusuoralla

Park runeihin ei tarvitse ilmoittautua joka kerta. Riittää, kun rekisteröityy kerran juoksijaksi ja printtaa itselleen oman viivakoodin. Sen kanssa voi osallistua mihin tahansa park runiin missä tahansa ja saada ajan. Eli jatkossa jos on lauantaina jossain muualla kuin kotona, niin pitääkin tsekkailla onko lähellä tarjolla park runia. Ja jos ollaan kotona, mennään Hakikseen. Tai ehkä ihan joka lauantai ei jaksa juosta kovaa. Mutta välillä ainakin.

Viimeiset metrit

Mites se juoksu sitten sujui? No, sama virsi jatkuu kuin aiemmissakin postauksissa: jalat ovat edelleen väsyneet. Reitti nyt ei ole muutenkaan mikään ennätysreitti, koska sillä pitää juosta pari kovaa mäkeä junarataa ylitettäessä. Loppuaikani oli 27:31, mikä oikeutti kaikista kisaajista 33. sijaan, naisista 8. sijaan ja 40-44-vuotiaissa tädeissä olin toinen.

Maaliläpsy!

Park run oli todella iloinen tapahtuma. Kannattaa mennä! Menkää heti tulevana lauantaina. Minä en tule, koska huomenna lähdetään ajelemaan kohti Kolia ja Vaarojen Maratonia. Jänskättää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti