sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Laiskan naisen joulu-ulinat

Postaustiheys korreloi urheiluinnon kanssa. Toki minä perusjuttuni (jotain urheilua 5-6 päivänä viikossa) suoritan siinä missä muutkin rutiinit, mutta mitään hehkutettavaa ei oikein ole. Tai oli torstaina uimahallissa tosi sööttiä, kun oli taas joulu-uinnin aika. Uimahallissa oli kattovalot pois päältä, tuikkuja altaan reunalla ja hyppytornissa ja joululaulut soivat. Mutta koska nyt olen kitinätuulella, niin löydän tuostakin toki ne negatiiviset puolet: hämärässä ei meinannut millään nähdä sykemittarin näyttöä ja Poolmaten näytöstä ei ollut toivoakaan saada selvää. Ja kun päässä oli (joulu-uinnin kunniaksi punainen) uimalakki, ei joululaulujakaan oikein kuullut. Tapiolaan pitäisi asentaa vedenalaiset kaiuttimet.

Tuikut näkyvät kuvassa. Melkein.

Eivätkä pettymykset jää vain altaaseen: En ole vieläkään saanut aloitettua hiihtokautta, vaikka lumet ovat olleet maassa jo melkein kuukauden. Ja minä oikeasti pidän hiihtämisestä! Eka kerta vain on aina vähän nihkeä, kun on taas kesän jäljiltä tekniikka hakusessa. Tänään sain jo sukset raahattua kellarista, mutta en ole koko päivänä motivoitunut voitelemaan niitä. Aurinko laskee ihan justiinsa ja luultavasti loputkin ulkoilumotivaation rippeet siinä mukana. Mietin tässä juuri, että saisinko raahattua suklaan leventämän ahterini edes juoksulenkille ennen illan salia. Koska kyykkytreenin minä menen tekemään, vaikka se olisi viimeinen tekoni. Tosin varmaan kannattaisi mennä äkkiä, koska minulla on kinkku uunissa, ja viime vuoden mukaan tässä voivat viimeiset urheiluteot ainakin olla kovin lähellä.

Eilen kävin salilla heti aamusta. Eihän sekään toki mennyt kuin elokuvissa: Oli vähän tukkoinen olo ja painot painoivat paljon. Salin jälkeen olo oli kyllä tosi energinen ja sain paljon aikaan. Tänään taas olen möllötellyt koko päivän. Olisi siis pitänyt mennä sinne salille heti aamusta. Olisin jopa saattanut eksyä sinne ladullekin, kun olisin saanut tarmon puuskan. No, toivon vielä, että eksyn sinne huomenna. Kokeilin muuten eilen salilla treenin päätteeksi pilatesrullaa. Oikea ulkoreisi huusi hoosiannaa, vasen teki sitä yllättävän vähän. Pyysin omaa rullaa joulupukilta. Saas nähdä, heruuko.

Juokseminen on ollut nyt taas ihan kivaa. Tosin en ole vetoja enää vedellyt sen jälkeen, kun polveni ärtyi. Pääsin jopa luomaan uraa ja korkkaamaan tuoreet hanget, korkeat nietokset eräänä aamuna yöllisen lumisateen jälkeen. Tai bongasin minä reitiltä Hesarin jakajan autonrenkaat ja jonkun koiranulkoiluttajan jäljet, mutta pääsin itsekin korkkaamaan pari pätkää.

Korkkaamaton kävelysilta ja uraa uurtavan lenkkeilijän kevyt askellus

Mä en muuten tajua niitä bloggarikuvia, missä lenkkeilevä bloggari hautautui kaameaan huppu- ja kaulaliina-arsenaaliin jo marraskuussa. Tai vastaantulevia kanssalenkkeilijöitä toppatakeissa. Toki mäkin juoksen pipo päässä, mutten laittaisi naamani eteen mistään hinnasta mitään. Hengitys kastelee kaulahuivin tai muun naaman päällä olevan kankaan, ja siitä tulee ikävän kylmä. Tosi kovalla tuiskulla voi laittaa buffin kommandopipoksi poskia ja kaulaa suojaamaan, mutta eipä ole vielä tarvinnut. Ihan hyvin on pärjännyt poolokerrastolla ja pipolla. Ja yläkropassa on riittänyt fleecehuppari ja pitkähihainen aluspaita. Mun mielestä lenkin alussa pitää olla vähän kylmä - muuten hetken päästä on ihan järkyttävän kuuma. Tosin keskiviikon lenkillä oli sen verran vilpakkaa, että wind stopper -spandexeista huolimatta persläskit syväjäätyivät niin hyvin, että ne eivät sulaneet oikein kunnolla edes pitkässä, kuumassa suihkussa. Eli silloin saatoin olla pukeutunut jopa hieman liian kevyesti. Ehkä.

Mietin tässä juuri kuumeisesti, että ilmottaudunko välipäiville uuten kympin juoksukisaan nimeltä Messujuoksu. Idea on sen verran urpo, että se kiinnostaa: juosta nyt kympin lenkki Messukeskuksessa! Tuolla pääsisi ravaamaan jopa portaita ylös ja alas. Mutta koska minua laiskottaa,, en saa itseäni motivoitumaan maksamaan 38 euroa itseni kiduttamisesta. Koska kamalaahan se kympin juokseminen kovaa on. Mutta luultavasti olen kuitenkin menossa GoExpoon, jonka lippu kuuluu Messujuoksun hintaan, joten oikeastihan tuo olisi jo melkein kannattavaa. Mutta mä jotenkin jo tiedän, kuinka pahalta se tuntuu... Harkitsen vielä. Onhan mulla vielä joulun pyhät aikaa.

Hehkutettavaa ei ehkä ollut, mutta valitettavaa tulikin jo ihan kelpopostauksen verran. :)

Hyvää ja oikein ällöpositiivista joulua kaikille!

1 kommentti:

  1. No mut whinellä voittoon :D Ja oikein ällöhauskaa joulua!

    Tuo Messujuoksu kuulostaa kyllä niin perverssiltä, että semmoinen voisi olla jopa hauskaa. (Tai sitten kaatuisin vain ensimmäisissä portaissa, murtaisin jotain osia itsestäni ja olisin seuraavat kuukaudet treenikiellossa.)

    VastaaPoista