lauantai 10. maaliskuuta 2012

Uusi saliohjelma ja Promodin minihametesti

Saliohjelma kolahti eilen postilaatikkoon. Kuvia en vielä saanut, koska Jukka kysyi, pistääkö hän ne spostilla vai mms-viestinä - eikä sitten vielä lähettänyt niitä. Mutta kuvat olivatkin tukiliikkeistä. Esittelen nyt saliohjelman pääidean ja ne pari uutta tukiliikettä sitten vaikka ensi kerralla.

Tällä kertaa tehdään (ainakin mulle) ISOILLA painoilla pyramiditreeniä. Minulla on treenissä kolme pääliikettä (pena, kyykky ja ylätalja), joista teen aina kaksi. Ja sitten loppuajan teen tukiliikkeitä oman mielen mukaan.

Eli jos viikon ensimmäisessä treenissä teen kyykyn, penkin ja apuliikkeet, niin toissessa teen sitten vaikka ylätaljan ja  kyykyn apuliikkeineen. Ja seuraavalla kerralla vuorossa on sitten luonnollisesti penkki + ylätalja + apuliikkeet. Ja sitten rundi alkaa alusta. Koko treeni (alkuverkka + bodaus + loppuverkka) saa kestää maksimissaan tunnin. Tänään taisi mennä 56 minuuttia.

Yhden pääliikkeen sarja on 6, 3, 1, 3, 6. Ja apuliikkeitä tehdään joka toisella kerralla 5-10 toistoa ja joka toisella 15-20 toistoa. Tää on kivaa. Musta on hirmu kivaa tehdä lyhyitä toistoja isoilla painoilla.

Hauskinta tässä ohjelmassa on kuitenkin se, että joka kerta pitää nostaa yhden sarjan painoja kussakin liikkeessä tai tuplata joku sarjoista. Eli joko pistän 2,5kg lisää tankoon tai tuplaan vaikka kolmoset eli teen sarjaksi 6, 3, 3, 1, 3, 3, 6. Tässä pitäisi siis jatkuvasti huomata kehittyvänsä.

Apuliikkeitä ovat vatsa, selkä, alatalja tai kulmasoutu pakollisina ja vapaaehtoisempina olkapää, pohkeet, reidet, hauis ja ojentaja.

Tänään sali oli minun aamuliikuntani. Salille lähteminen kesti vähän kauemmin kuin viikolla lenkkipolulle kirmaaminen, mutta lähinnä vain pitkitin punkasta nousua. Sieltä noustuani ruokin katin, siivosin sen hiekkalaatikon, pakkasin laukun ja tein ostoslistan. Ja sitten lähdin bodaa.

Eka meinasin, että tekisin kyykkyä ja ylätaljaa, mutta viikolla venähtänyt nivuseni oli edelleen vähän eri mieltä. Päätin sitten säästellä sitä nivusparkaa iltapäivän hiihtotekniikkakurssille, ja tein sitten penaa ja ylätaljaa. Tässä koko treeni:

  • Pena: 6x45kg, 3x 52,5kg, 1x60 kg, 3x52,5kg, 6x45kg
  • Ylätalja: 6x60kg, 3x70kg, 1x80kg, 3x70kg, 6x60kg
  • Torture twist 3x30s
  • Viparit 3x10x6kg + superina 6x4kg
  • Soutu: 10x30 kg, 2x8x40kg
Alkuverkkana vispasin crossaria vartin ja loppuverkkana 4 min. Ensi kerralla nostan painoja penan 6 toiston sarjoissa ja ylätaljassa teen varmaan kolmoset tuplana. Kyykyn aloituspainoiksi mitattiin torstaina 70,75 ja 80. Ensi kerralla teen varmaan vielä niillä ja sitten aloitan vasta sen painojen tai toistojen kasvattamisen.

Tiesittekö muuten, että lihaksen kreatiinivarastot kestävät noin 7 sekuntia? Eli nuo lyhyemmät sarjat pystyn tekemään niiden turvin, mutta kutoset alkavat kehittää maitohappoa, koska niihin menee yli 10s. Kyllä sen eron huomaakin.

Salin jälkeen nautin aamiaiseksi palkkaria (eli protskua, raakakaakaota, macaa ja chia-siemeniä veteen sekotettuna) ja sitten lähdin kaupoille. Eksyin myös ihan vahingossa Sellon Promodiin. Kävin siellä viimeksi joulukuussa ja silloin siellä oli tosi kiva minihame. Silloin lupasin itselleni, että saan ostaa sen, jos mahdun kokoon 40. Ja mahduin! En ole tehnyt niin sitten Kosovon massakauden. Tällä viikolla se samainen hame tuntui aika väljältä. Siksi päätinkin ottaaa ihan piruuttani mukaani sovituskoppiin saman mallisen mutta eriväriseen hamosen koossa 38, kun siihen silmäni iskin. Ja arvatkaas mitä! Se meni päälle! Ja tuli toki siksi kotiinkin. Puhun nyt siis Saksan koosta 38 eli Ranskan koosta 40 eli Iltalian koosta 44 eli brittien koosta 12, joka on toki jenkeissä 10 ja Espanjassa 40. (Kätevää...) Joka tapauksessa tämä Promodin hametesti on tosi motivoiva. Seuraavaan kokomuutokseen voi mennä aikaa kauemmin, koska kohta lantion luustokin pistää vastaan.

Painan nyt suunnilleen saman verran kun lähtiessäni Kosovoon, mutta taidan mennä pienempiin vaatteisiin. Taidan olla siis vähän tiiviimpi tyttö kuin keväällä 2008. Mutta viime viikonlopun tankotanssijoita katsellessa tuli kyllä sellainen olo, että olisi vielä varaa kiristellä. Ja minulle meni vain maltillisesti levenevä minari koossa 38. Kynämallinen kinnasi reisistä.

Mutta nyt on aika lopetella ja alkaa kohta kiskoa kalsareita jalkaan, koska luisteluhiihdon jatkotekniikkakurssi alkaa Oittaalla reilun tunnin kuluttua. Tsüss!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti