sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Miten juoksu kulkee?

Heippa taas, pitkästä aikaa. Kisakauden ulkopuolella on vähän hankalaa keksiä tikuista blogisisältöä. Siksi olen duunaillut muunmuassa tikuista kaikkea muuta eli käyttänyt vapaa-aikaani bloggailun sijasta askarteluun. Mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni, ja kirjoittelen tännekin jotain.

Askartelujen tuloksia

Käytiin eilen taas Tokoinranta park runissa. Se oli kaikenkaikkiaan 10. park run Helsingissä ja minulle 4. startti. Keksin eilen, että voisin käyttää Tokoinranta park runia ikään kuin testijuoksunani, koska lenkki on kuitenkin aina sama. Tulossetti onkin aika informatiivinen:
  • 29.9.2018 27:31
  • 20.10.2018 28:43
  • 3.11.2018 30:07
  • 1.12.2018 28:42
Ensimmäinen juoksu meni "tavallisesti". Se juostiin viikkoa ennen Vaarojen maraa, ja olin melkein palautunut SM-rogasta. Seuraava koitokseni oli 2 viikkoa Vaaroista, enkä kokenut olevani ihan palautunut - ja se näkyi tuloksessakin. Kolmannen startin aikoihin olin väsynyt, söin sinkkiä kaksin käsin ja pelkäsin saavani flunssapöpön. En tainnut tuloksenkan puolesta olla silloin ihan iskussa. Mutta flunssaa ei tullut! Eilen vihdoin alkoi näyttää taas hyvältä, ja aika parantua. Olen käynyt nyt loka-marraskuun kohtalaisen aktiivisesti salilla, mikä näkyy jalkajumeina. Mutta tässä alkaa kuitenkin hiljalleen olla juoksullisesti sellainen olo, että alkaisin olla palautunut loppukesän ja syksyn pitkistä kisoista.

Unski aamulenkillä. Minä feilasin, mutta Unskilla oli ihan oma marrasputki.
Se käy nykyään joka aamu lenkillä.

Kun vielä jaksaisi nakutella nämä ja muut kesän kisat tuonne kisahistoriaan, niin voisi vahdata tuloksia helposti. Odotamme vielä inspiraatiota, ja teemme odotellessa huovuttamalla kuusen koristeita.

Tänään käytiin korttelirasteilla. Juoksin 6 km radan, ja eilinen parkrun + punttis kyllä tuntuivat jaloissa. Eka kilometri meni vielä jotenkin, mutta sitten vastaan tuli ylämäki, joka veti jalat ihan tyhjiksi. Sen jälkeen eteneminen muistutti enää etäisesti juoksua. Siihen kun vielä lisäsi pari höpsöä reittivalintaa, niin eipä sitä taaskaan voinut olla tyytyväinen suoritulseensa.

Unski lenkkeilee säässä kuin säässä.

Ensi viikonloppuna olisi Syysroga, mutta Supersuunnistaja on mettällä ja Vuorikiipeilijä M:llä on vieraita. Totesin sitten, että en minä niin paljoa halua 4 tuntia juoksennella, että näkisin enempää vaivaa parin etsintään. Joten roga jää nyt minultakin väliin, vaikka idea siinä olikin tosi hauska: teemana on Suomi 101 vuotta ja kisassa pitää päästä mahdollisimman lähelle 101 pistettä. Sitä ennen on toki itsenäisyyspäivä ja viimeinen Espoo Trail Run. Supersuunnistaja on cupissa ihan kärkikahinoissa, joten kisasta tulee hänen osaltaan mukavan jännä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti