tiistai 12. kesäkuuta 2012

Veri guud

Terkkuja Sodankylästä! Olen täällä lämmittelykesälomalla leffafestarien talkoolaisena. Tulin tänne tänään ja palaan kotiin ensi viikon tiistaina. Otin lenkkarit mukaan, joten ihan löböilyksi ei pitäisi viikon mennä.

Olin viikko sitten maanantaina mittauttamassa veren kuvani. Verimikroskopia on joku ihan oikea tieteen laji. Ainakin nämä minutkin mitanneet tyypit ovat saaneet hommaan ihan TEKES-rahoitusta. Siinä siis otetaan sormen päästä muutama pisara näytteitä lasilevylle, annetaan pisaroiden kuivahtaa, ja sitten tiirataan niitä mikroskoopilla. Enemmän verimikroskopiasta voi lukea osoitteesta vapaa.info.

Mun verta

Minun vereni on 84,3% puhdasta. Tuossa analyysissa on listattu 12 epätasapainotilaa: raskasmetallit, kilpirauhasen liikatoiminta, magnesiumpuutos, imusuoniston kuormitus, sukupuolielinten epätasapaino, lisämunuaisten stressi, kalsiumpuutos, suoliston toksisuus, vatsanalueen elinten kuormitus, maksan kuormitustila, alkava rappeutumistila ja systemaattinen hajoamistila. Minulla oli noista magnesiumin puutosta ja imusuoniston kuormitusta. Webbisivuilta löytyvä pikaverianalyysin tulkintaraportti kertoo niistä näin:

Magnesiumpuutos (Magnesium Deficiency) [Veriarvot: S-Kol, fS-Kol-HDL, fS-Kol-LDL ja S-Mg]
Näkyy yhtenä tai useana koholla olevina tai poispyyhittyinä vaaleampina alueina tai rakkuloina veripisaran keskivaiheilla. Katsotaan kuvaavan verenkierron epätasapainotiloja, matalaa tai korkeaa verenpainetta, korkeaa kolesterolia tai lihaskramppeja johtuen magnesiumsuolojen puutteesta. Magnesiumia saa merisuolasta, savesta, raakakaakaosta, soijasta, täysjyväviljoista, pähkinöistä, vihreistä vihanneksista, omenasta, viikunoista, persikoista ja aprikooseista. Magnesiumia hävittää alkoholin käyttö sekä sellaisen maidon juonti, johon on lisätty D-vitamiinia. Magnesiumia voit tankata esim. teelusikallisella merisuolaa ja savea liuotettuna litraan vettä kerran päivässä. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa, voit aloittaa neljäsosa teelusikallisella ja edetä pikku hiljaa. Pöytäsuola NaCl kannattaa jättää pois, koska siinä on vain kahta alkuainetta. Seltin- ja Pan-suolat eivät myöskään auta, koska ne sisältävät vain 5 mineraalia.

Lymfaattisen järjestelmän ja/tai hartioiden, niskan, kurkun tai pohkeiden ongelmat (Lymphatic, Bone and/or Shoulder, Neck, Throat, Calves or Forearms Challenge) [Veriarvot: L-Lymf ja B-Lymf]
Proteiinimassakuvioita näkyy lähellä veripisaran ulkoreunaa systemaattisesti tai paikallisesti. Liittyy lymfaattisen järjestelmän eli imusuoniston ongelmiin, turvonneisiin tai arkoihin imurauhasiin, liikunnan puutteeseen tai liian kovaan liikuntaan; kipeään kurkkuun tai niskaan; kipuun pohkeissa tai käsivarsissa. Voit esim. harrastaa venyttelyä ja voimistelua, tanssia, käydä lymfahieronnassa tai hyppiä kevyesti trampoliinilla. Laulaminen avaa kurkun ja rintalastan aluetta. Niska- ja kurkkukipuihin voidaan vaikuttaa mustikoita ja mustaviinimarjoja syömällä.

Eli minun pitäisi juoda suola-savivettä ja kiskoa vihanneksia. Tai tehdä sitä enemmän, koska kyllä minä noin jo teenkin. Lymfaattisen järjestelmäni ongelmat eivät varmaan johdu liikunnan puutteesta. Tämä festariviikko saattaa tehdä siis ihan hyvää, kun tulee varmaan väkisinkin otettua kevyemmin. Tosin täällä mulla ei ole lehtivihreää ja savea mukana. Eikä edes merisuolaa. Mutta syön just pähkinöitä ja viinirypäleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti