maanantai 23. tammikuuta 2012

Trittidii

Olen aloittanut taas monen vuoden jälkeen koulunkäynnin. Minusta ei kylläkään ole tulossa tohtoria vaan triathlonisti. Viime viikolla alkoi nimittäin triathlonkoulu. Koulu alkoi viime torstaina juoksun ja uinnin tekniikkatreeneissä. Mutta vaikka treenasimme tekniikkaa (ja vähän lihaskuntoa), olivat sykkeet korkealla. Mutta ei kai se ihme olekaan, kun juoksutreeniin kuului mm. vetoja umpihangessa. Oli kyllä lystiä, vaikka lenkkarit kastuivatkin.

Uimassa oli verryytteyn jälkeen ohjelmassa kellumista, hengitystekniikkaa ja käsivetojen harjoittelua. Uimme aina 50m jollain tyylillä (yhdellä kädellä, kädet nyrkissä, pidemmillä liu'uilla jne.) ja treenasimme käsivetojen eri os-alueita. Minä en oppinut juurikaan mitään uutta, mutta olihan se kivaa kerrata tekniikkaa, koska viime tekniikkatreenistä on aikaa. Kun treeniä oli takana jo 2h, alkoi jalkojakin krampata. Sunnuntaina otinkin varmuuden vuoksi suolavettä mukaan tavallisen sijaan.

Sunnuntain treeni oli vähän lempeämpi kuin torstain: kävimme 1h 15 min sauvakävelylenkillä ja sitten treenasimme taas juoksutekniikkaa vedoilla ja teimme loppuun hieman kyykkykävelyjä. Vedoissa treenattiin uimatreenin tyyliin aina jotain osa-aluetta: jalkaterien ja polvien linjausta, polvennostojuoksua ja juoksuasentoa. Vetoja ei juostu täysiä, vaan kirmasimme aina 25-100m reippaalla tahdilla ja hölkyttelimme takaisin. Mutta kyllä kotona saunan jälkeen ramaisi. Ei vaan passannut jäädä kotiin nukkumaan, kun hieman myöhässä vietetty synttäribrunssi ravintola Töölönrannassa kutsui.

Triathlonkoulussa on kivaa opetuksen lisäksi  myös seura. Jengi on todella samanhenkistä, vaikka ikäjakaumaa onkin 10-vuotiaasta vanhaan setään. Mutta kaikki tykkäävät kestävyysurheilusta sen eri muodoissa. Treenien lomassa on tullut keskusteltua fiksuja fillareista ja mainostettua kivoja urheilutapahtumia. Sunnuntaina kuulin esimerkiksi Espoon ympäripyöräilystä, minne himoitsen nyt kovasti.

Perjantaina (kun vietin oikeita syndejäni) tapasin pitkästä aikaa myös Kosovon taistelutovereitani. Joukossa sattui olemaan sielläkin mukana yksi triathlonisti: eräs merivartija oli viime kesänä porhaltanut puolimatkan. Minä kerroin hänelle haaveestani suorittaa varttimatka, mutta hän alkoi yllyttää minua puolikkaalle. Taidanpa silti nössöillä. Matkathan menevät virallisesti näin:
  • Pikamatka eli sprinttimatka: 750 m uintia, 20 km pyöräilyä ja 5 km juoksua (lyhyempiäkin höpökisoja on, kuten viime kesänä kokeilemani Helsinki City Triathlon)
  • Perusmatka eli "varttimatka" eli olympiamatka: 1,5 km uintia, 40 km pyöräilyä ja 10 km juoksua (tämän pitäisi mennä jopa näillä polvilla)
  • Puolimatka: 1,9 km uintia, 90 km pyöräilyä ja 21 km juoksua (tähän pitäisi treenatakin - maybe 2013)
  • Täysmatka eli Teräsmies-matka: 3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja maraton eli 42195 metriä juoksua (joo, unohtakaa)

Ja mitä varten minä sitten tätä koulua käyn? Tässä olisi kesän kisakalenterisuunnitelman ensimmäinen versio:
  • su 1.7.  pikamatka Vantaalla
  • la 7.7. varttimatka Kiskossa
  • pe 13.7. pikamatka Joroisilla
  • la 21.7. varttimatka Pälkäneellä
  • la 25.8. pikamatka Helsingissä
Noista pitäisi kikkailla kaksi läpi (boldatut ovat tämän hetken suosikit). Olisi kivaa, jos pikamatka olisi ennen varttimatkaa, eli Vantaa vaikuttaa todennäköiseltä kisalta, vaikka aiemmin meinasin suunnata Joroisille. Ilmeisesti se on joku saakelin hyvä idea uida heinäkuun helteessä kylmässä vedessä, eikä mitään kisoja ole sitten taas loppukesästä... Kisojen valintaan vaikuttaa toki sekin, saanko joihinkin kisoihin seuraa. Kirsin ja Jennin kanssa on ainakin ollut puhetta.


2 kommenttia:

  1. Oliskohan siellä ollut vielä paikkoja :) Mä meinasin ilmoittautua, sitten katsoin ettei mulla ole oikein aikaa tulla kaikkiin kertoihin, ja nyt kyllä harmittaa. Lumessavedot kuulostavat hyvältä.

    Olen käynyt nyt muutaman kerran sisäjumpassa ja spinningissä, ja olen todennut taas kerran että sisälajit eivät ole mua varten. UInti poislukien. Oli ihan kamalaa. Mutta kävin nyt kahtena iltana hiihtämässä ja koko ajan oli naamalla hillitön virne. En keksi parempaa lajia.

    Paitsi triathlon. Jos sä meet kahteen kisaan, mäkin menen, hemmetti soikoon :)

    VastaaPoista
  2. Jee. Mä toivoinkin saavani seuraa. Kannattaa kysellä, mahtuuko kouluun mukaan. Huomenna on taas treenit klo 18.

    VastaaPoista