keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Terveysboostaus

Näin taudin jälkimainingeissa menin hankkimaan lisää kivoja luontaisia lisäravinteita, jotka auttavat minua palautumaan entiselleni.

Probiootit

Sain keuhkotautiini iloisen 10 päivän antibioottikuurin. Iivil-tautibakteerien lisäksi kyytiä ovat luultavasti saaneet myös ruoansulatukseni bakteerikanta. Sitä alan elvytellä maitohappokuurilla. Tilasin iHerbistä Ohhiran vegetaarisia maitohappokapseleita

Vitamiinit

Olen kiskonut jo syksyn pimennyttyä D-vitamiinia. Nyt kasvatin annosta 200mikrogrammaanammaa  (ennen kiskoin 50 mikrogrammaa päivässä). Käytän Carlsonin luontaista D-vitamiinivalmistetta, koska synteettiset eivät imeydy.

Lisäksi aloin kiskoa C-vitamiinia 5000 mg päivässä. Tätä hullupäämäärää kiskon nyt viitisen päivää ja sitten palaan normaalimpaan annokseen. C:n hain Life-kaupasta (kaupan oma merkki), kosk iHerb-tilauksella aina kestää.

Pakuritee

Pakurijauhe on jauhettua pakurikääpää. Pakuri on yksi voimakkaimmista antioksidanttilähteistä maailmassa ja se sisältää lukuisia terveyttä edistäviä ainesosia, mm. betuliinia (tappaa viruksia ja intternetin mukaan jopa syöpää), lanosteroleita (laskevat kolesterolia, parantavat ruoansulatusta ja puhdistavat maksaa), beetaglukaaneita (antikarsinogeenejä), melaniinia (parantaa hiusten, ihon ja silmien kuntoa) ja germaniumia (auttaa puhdistamaan verta, normalisoi verenpainetta ja ehkäisee kasvaimien kehitystä). Lisäksi pakurissa on B- ja D-vitamiineja sekä mineraaleja kuten magnesium, kromi, rauta ja kalium. Pakuria nauttimalla voi siis kohentaa immuniteettia, ja se onkin ollut ainakin Venäjällä kova luontaistuotelääke.

Pakurikääpä, omnomnom
 Pakuriteetä tehdään keittämällä noin 1 tl jauhetta puolessa litrassa vettä. Sen voi juoda sellaisenaan vaikka hunajan kanssa. Kaikki eivät kuitenkaan tykkää pakurin mausta. Siksi pakuriteetä voi esimerkiksi kätkeä tee smoothieisiin tai sekoittaa siihen steviaa ja kaakaojauhetta. Oma steviatilaukseni on matkalla iHerbista kohti Suomea...

Tässä vielä yksi tervehdyttävä smoothie-ohje, jota en ole vielä itse kokeillut (ja en ole vielä hankkinut jauhe-C-vitamiinia).

Talven flunssanselätyssmoothie

4-6dl pakuriteetä
1 tl C-vitamiinia (pitäis tilata tätä)
1rkl macaa
1tl siitepölyä
1rkl chia-siemeniä
1 rkl proteiinijauhetta
1rkl kaakonibsejä tai -jauhetta
3-6 tippaa vanilijasteviaa
1 tl hunajaa
1 rkl kookosöljyä

marjoja maun mukaan 
2 kapselia Mind forcea (jos on, mulla ei ainakaan vielä ole)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti