keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Yllättävän hyviä testituloksia

Taas on tullut testattua itseä. Osallistuin viime vuonna Esportin ilmaiseen GetFit-ohjelmaan, jonka alussa ja lopussa piti tehdä kuntotesti. Päätin tehdä GetFitistä saamani saliohjelman tänä syksynä uudelleen, ja tein aloitustestin pari viikkoa sitten. Kaunis ajatus oli tehdä testiä muutenkin vaikka kerran kvartaalissa, mutta keväällä se "vähän jäi". Mutta tulipahan edes nyt tehtyä.

Kyykkyjä en tosin uskaltanut vielä tehdä. Koetin virpoa kuntotestiä jalkaprässillä, mutta minulta loppui kiinnostus hinkkaamiseen ennen voimien ehtymistä. Taidan lopputestissä palata kyykkyjen pariin. Olen niitä nyt salilla maltillisilla painoilla vähän ohjelmaani mukaan ottanutkin.

Ilmeeni, kun testit menivätkin yllättävän hyvin.

Tulos ei ollut huonontunut niin kamalasti kuin pelkäsin. Olin suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuonna ohjelman aloittaessani, vaikka tänä vuonna olen maannut koko kesän sohvalla. Toivottavasti 12 viikon jälkeen teen parhaat tulokset ikinä.


Päivä 28.9.2018 11.1.2019 8.9.2019
kyykky (70 % kehonpainosta) 17 (55 kg) 23 (55 kg) --
mave (85 % kehonpainosta) 15 (67,5 kg) 23 (67,5 kg) 16 (65 kg)
leuat  4 5 7
hoover 3 min 3 min 15 s 2 min 55 s
soutu 2km 9:28 8:22 8:56


Uintitreeneissä uitiin taas maanantaina 30 minuutin uintitesti. Luulin onnistuneeni välttämään testin, kun missasin pari treeniä uuden tatuointini takia. En olisi halunnut uida testiä, koska koin olevani susipaskassa kunnossa. Mutta ylläripylläri: toinen testikerta olikin tällä viikolla. Lähdin uimaan testiä ihan löysin rantein asenteella "no, kuluuhan tässä edes aika ihan sutjakkaasti". Meille ilmoitettiin 15 minuutin ja 25 minuutin kohdalla aikamerkki tiputtamalla räpylä altaan pohjaan. Ekan merkin nähtyäni vilkaisin kelloani ja yllätyksekseni huomasin olevani ihan hyvässä 1500 metrin vauhdissa. Ja minä kun luulin ehtiväni uida hätäisesti 1400 metriä!

Tässä on syyllinen uimattomuuteeni. Siinä on entinen kuvituskissamme Miisu!

Kilpailuvietti nosti heti päätään, ja kauhoin lopputestin paljon enemmän tosissani. Toki kunto vähän loppui ja hyydähdin, mutta sain silti kiukulla ja lopussa saamallani hyvällä peesillä kauhottua 1510 m, mikä on kuudenneksi paras tulokseni ikinä. Viimeiset kolme vuotta se näyttää olevan minun keskimääräisin tulokseni. Eli ilmeisesti jalkalihaksia ei tarvita uintiin, kunhan on hartiat ja kädet kunnossa - niitähän minä kipsin aikana treenailin vetelemällä leukoja ja punnertelemalla.

Ensi viikolla on muuten taas lääkäri ja siitä seuraavalla viikolla fyssari. Toivon saavani jo kuulla, koska pääsen taas kokeilemaan juoksemista. Sitä odotellessa käyn ahkerasti salilla kuntouttamassa jalkojani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti