sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Väsy vs. laiskuus

Tässä oman kehon kuuntelussa vaikeinta on osata tunnistaa, koska kroppa on väsynyt ja kaipaa lepoa, ja koska vaivana on vanha kunnon lorvikatarri. Kuten olen jo useammankin kerran todennut, väsyneenä pitää levätä. Vähän niin kuin päätin perjantaina tehdä, vaikka jo keskiviikko oli töiden ja harrastusten takia ollut välipäivä jumpasta. Mutta laiskottelu - se ei ole minun maailmassani vaihtoehto: jos laiskottaa, niin mielen on otettava yliote läskistä ja piiskata se liikkeelle - mielellään infernaalisiin suorituksiin.

Danijela puhuu asiaa

Tänään suoritus ei tosin ollut infernaalinen, vaan melko leppoisa: alkuverkkasin crossarilla 20 minuuttia ja tein kaksi kierrosta uutta funktionaalista harjoitustani, jonka sain tiistaina. Loppuverkaksi juoksin juoksumatolla 5 minuuttia ja sen päälle venyttelin vielä 10 minuuttia. Funkitionaalinen harjoitukseni pitää sisällään kuusi liikettä, joista jokaista tehdään kerrallaan minuutin ajan, minkä jälkeen siirrytään suoraan seuraavaan liikkeeseen.

Kahvakuulaliikkeitä on kaksi:
  • tempaus: kuula vedetään läheltä vartaloa pään yläpuolelle samoin kuin peärinteisessä tangolla tehtävässä tempauksessa, mutta yksi käsi kerrallaan
  • vartalon kierto: Kuulaa heilutetaan seisten vartalon sivulta toiselle. Liike jarrutetaan ja liikutatetaan vatsalihaksilla. Kantapäiden annetaan nousta ja lantion liikkua.
Sitten tulee kaksi oman kehon painolla tehtävää liikettä:
  • Askelkyykky venytyksellä ja pompulla ylös: pitkä askel, minkä jälkeen polvi viedään maahan ja tehdään lonkankoukistajan venytys. Jalkaa tuodaan sitten hieman kohti kehoa ylösnousua varten,
    ja ”pompataan” ylös suoraan yhdellä askeleella
  • Hindupunnerrus: Liike alkaa "kumarrusasennosta polviltaan, mistä ”sukelletaan eteenpäin ja , noustaan vatsalihasvenytysasentoo  kädet suoristaen. Paluu tapahtuu samaa reittiä. Liikkuessa puhalletaan ulos ja ääripäissä hengitetään sisään.

Hindupunnerrus (tosin minulla on erilainen alkuasento, koska en ole notkea)

 Viimeisenä tulee kaksi liikkuvuusharjoitusta:
  •  Skorpioni: vatsalla maaten, kädet levällään sivuilla viedään oikeaa jalkaa kohti vasemman käden sormia kuten skorpionin pisto.  "Pistäessä puhalletaan ulos ja vedetään vatsaa sisään.
  • Jalanheitto selinmakuulta: pyritään pitämään selkä suorassa ja potkaistaanjalkaa niin ylös kuin se nousee selkää liikuttamatta.
Tykkään tästä treenistä enemmän kuin saliohjelmastani, vaikka tämäkin on melkoista virpomista. Mutta toisaalta tämä setti ei edes yritä olla voimailuohjelma vaan parantaa liikkuvuutta. Ja liikkeet ovat mukavan kokonaisvaltaisia. Ensin suunnittelin meneväni salille, mutta koska siitä ei meinannut tulla mitään, päätin tehdä jotain, mikä edes vähän kiinnostaa. Se onkin laiskuuden selättämisen paras ohje: unohda viikko-ohjelma ja mene tekemään edes jotain. Tietysti parasta olisi, jos pystyisi motivoimaan itsensä tekemään ohjelmaa, mutta aina se ei onnistu. Minulle tosin tämä funktionaaline ohjelma onkin tehty korvaamaan kahvakuulailu ja osaa saleista: tavallaan siis noudatin myös ohjelmaa.Kaksi vapaapäivää vaan tipautti toisen salin pois ohjelmasta. Mutta pakko sanoa, että olin perjantaina niin rättipoikki, että teki ihan hyvää levätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti