keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Onneksi oli pimeää

Meinasi unohtua kokonaan työmatkaurheilla tässä kuussa! Alkukuusta tutkin vanhoja suunnistuskarttoja ja koetin löytää tarpeeksi polkuja polkujuoksuja varten, mutta taitaa Tapiola olla niin urbaania seutua, että kaikki entiset polut ovat nykyään hiekkateitä. Sitten homma unohtui, kunnes maanantaina älysin, että kuuhan loppuu tällä viikolla!

Otin sitten toteutukseen marraskuulle aiotun varasuunnitelmani eli sauvakävelyn. Sauvakävely on oikeasti ihan hyvää PK-lenkkeilyä (kun sen tekee oikein eikä vain ulkoiluta sauvoja), mutta koska se on espoolaisten kansallisurheilulaji, niin onhan se vähän mummonoloa. Siksi otsikko. :) Tosin kotimatkalla piti kehdata sauvoa valoisan aikaan.

Sauvakävelyn todellinen hyöty konkretisoituisi, kun sitä ehtisi ja jaksaisi jauhaa sellaisen parin tunnin PK-lenksukan verran. Mutta koska aamulla on aina kiire töihin ja iltapäivällä piti ehtiä vielä säbätreeneihin, niin meno jäi mennen tullen alle tuntiin. Mutta sai siinä pienen hien päälle ja vähän auottua jumisia raajoja.

Ei oo kuvia keikalta, kun käsissä oli kameran
sijaan sauvat. Siksi juttua kuvittaa sauvoitta ulkoileva Unski.

Ja tässä tulee taas perinteinen yhteenveto:
 • Tammikuu: juoksu
 • Helmikuu: hiihto
 • Maaliskuu: talvipyöräily
 • Huhtikuu: maastopyöräily
 • Toukokuu: rullaluistelu
 • Kesäkuu: polkupyöräsuunnistus
 • Heinäkuu: höntsäpyöräily hybridillä
 • Elokuu: maantiepyöräily
 • Syyskuu: suunnistus
 • Lokakuu: sauvakävely

Pitänee paneutua enemmän siihen polkujen etsintään ja ihan jalkautua lähimaastoon, että ensi kuussa voin maastojuosta / polkujuosta töihin. Jos lunta satelee jo joulukuussa, niin ajatten vuoden viimeiseksi lajiksi lumikenkäilyä. Aina on toki vaihtoehtona kävellä töihin ihan ilman sauvoja. Tai joulukuussa on jo niin pimeää, että voisi yösuunnistaa. Tosin mulla on taas kehtaamisongelma juosta ruuhka-aikaan lamppu päässä. 

Koetan joka tapauksessa keksiä lajeja, joihin mun ei tarvitse ostaa mitään uusia vehkeitä. Mietin jo triathloniakin, mutta koska uimahalli löytyy vain kodin, muttei työpaikan vierestä, niin homma on hankalaa tehdä molempiin suuntiin. Duathlon sitä vastoin onnistuisi, kunhan vain edellisenä iltana vie fillarin "vaihtoalueelle". Hmm...

2 kommenttia:

 1. Mites kävely töihin niin että raahaat perässäsi jotain painavaa? Tyyliin se mies, joka kävelee Tapiolasta Ruoholahteen joka aamu raahaten perässään autonrengasta?

  VastaaPoista
 2. Ehdotat autonrengasta ihmiselle, joka ei meinaa kehdata juosta otsalampun kanssa aamuruuhkassa? :)

  VastaaPoista