keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Listaviikko: Voimaliikkeeni

Olen maininnut termin voimaliike joskus aikaisemminkin blogissani. Se on siis se liike punttiksella, joka saa sinut tuntemaan itsesi vahvaksi ja sporttiseksi. Tämän loistavan termin minulle opetti eräs nuori vänrikki Kosovon tulihelvetissä. Vänrikki O oli itsekin kova salilla kävijä, joten nuoresta iästään huolimatta hän oli ehdottomasti asiantuntija. Ja onhan tuo nyt ihan mahottoman vekkuli ja kuvaava nimike voimaannuttavalle jumppaliikkeelle. Mutta asiaan! Mistäs mulle tulee salilla voimakas olo:

1. Leuanveto on vaan ihan jeesuksen hauska liike. Ja sillä olen kirvoittanut penkkaamisen lisäksi eniten piilosovinistisia ihmettelykommentteja kanssasalittajilta. Mutta vaikka kukaan ei ikinä sanoisikaan mitään, niin tuleehan siinä nyt vaan tosi vahva olo, kun pakertaa ahterinsa yläilmoihin ja vielä monta kertaa peräkkäin. Ja sitten sama uusiksi myötäotteella.

2. Yhden jalan kyykky tai mikä tää ikinä suomeksi onkaan. Eli takajalka penkille, painoa niskaan ja askelkyykkäystä. Hiiohei ja arse kiittää!

3. Pena on klassikko. Ja penaillessa tulee aina vanhat Testo-man ja Raudo -tarinat mieleen, mikä ei voi olla kuin voimaannuttavaa. Lisäksi penailu on kivaa. Vaikka millainen lorvikatarri iskisi kesken punttauksen, penaa jaksaa aina tehdä.

4. Rinnallevetoa hinkattiin korisvuosina, koska se on avain räjähtävään voimaan. Vaikka siinä koliseekin tanko ikävästi solisluihin ja sääriin, on se helkutin sporttisen tuntuinen liike. Ja siinä hengästyy aina niin pirusti, niin ei se voi olla muuta kuin liikkeiden eliittiä.

5. Kyykkykävely ottaa bärssiin melkein yhtä mojovasti kuin yhden jalan kyykky. Mulla on fanaattinen suhtautuminen ahterin kiusaamiseen jalkatreeneissä, joten kaikki kankkua kurittavat liikkeet ovat lähellä mun sydäntäni.

Noistahan muodostui jo varsin oiva kokovartalon treeni! vain vatsaliike puuttuu. Se olisi sitten torture twist, mutta se ei mahdu nyt listalle, kun kyykkäilyt jyräävät.

// EDIT: Kuvat eivät toimineet upotettuina, joten kuvia ei nyt oo, vaan ainoastaan linkit  ExRX.net-sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti