tiistai 31. maaliskuuta 2015

Soutuspinnaamassa

Viime perjantaina pääsin kokeilemaan jotain ihan uutta - nimitäin soutuspinningiä. Meillä on töissä Aura, joka on paitsi kova konsultti niin myös hurjan hyvä soutaja. Firmamme alkoi juuri sponssata häntä, ja diiliin kuului, että Aura vetää meille muille soutuspinningin. Tässä oltiin siis ihan mestarin opissa.

Soutustadionilla on pieni soutuspinningsali, missä mekin pääsimme nyt tutustumaan tähän minulle uuteen kuntoilumuotoon. Suomen arktisissa oloissa soutajien on pakko hinkata talvet sisällä, mutta soutu on oikein nivelystävällinen kuntoilulaji myös ihan tällaiselle tavalliselle pulliaisellekin.

Sali ja vehkeet

Tunti alkoi laitteisiin tutustumisella, minkä jälkeen Aura opetti meille oikean tekniikan. Aloitimme soutamisen ensin ihan vain käsillä, minkä jälkeen otimme mukaan selän ja lopuksi vielä jalat. Sitten päästiin tositoimiin eli varsinaiseen treeniin. Ohjelma koostui verrasta ja lyhenevistä vedoista, joista kukin vedettiin aina edellistä settiä kovempaa. Ensin soudettiin 10 min, sitten 8 min ja sitten sarjoja vähennettiin aina kahdella minuutilla, kunnes lopuksi soudettiin kahden ja yhden minuutin vedot urku auki.

Minä soudan

Kaksi ekaa vetoa menivät minulta vähän plörinäksi, koska kurottelin liikaa eteen enkä saanut jaloista tarpeeksi tehoja irti. Aura oli kyllä korjannut minua jo tekniikkaopastuksessa, mutta uskoin lopulta vasta toisella kerralla. :) Lopputreeni menikin oikein mainiosti, ja sain kuin sainkin hien päälle ja sykkeet koholle.

Aura näyttää, miten homma tehdään oikein.

Teenin jälkeen osa tyypeistä lähti suoraan kotiin, mutta kolme meistä jäi vielä saunomaan ja avantouimaan. En ehtinytkään koko talvena avantoon, joten ihan kiva, että pääsin edes nyt. Sää oli ihan kamala, kylmä ja sateinen, mutta avannosta noustessa oli taas niin hyvä olo, että!

Eihän tämä nyt ihan aito avanto enää ole, mutta on tuolla kauempana jäätä. Toimii!

Nyt, kun opin vihdoin oikean soututtekniikan, voisin joskus salilla verrata soutulaitteella muutenkin kuin pelaamalla kalapeliä. Varsinkin yläkroppapäivänä soutu voisi olla kivaa vaihtelua ainaiselle crossarille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti