lauantai 13. joulukuuta 2014

Olosuhteisiin nähden ihan jees

Torstaina uitiin taas 30 minuutin uintitesti. Stressailin sitä vielä viime viikolla, mutta kun alkuviikosta aamuisin vähän kutitti kurkkua, ja nenäkin alkoi vuotaa keskiviikkona, niin totesin, että ihan sama. Kun olen vielä puolikuntoinen leikkauksen jäljiltä ja sain tilattua vielä flunssan siihen päälle, niin eipä tarvitse enää luulla parantavansa tulosta.

Homma meni kuitenkin olosuhteisiin nähden aika jees. Meitä oli radalla 4 naista, joista yksi lähti heti karkuun ja minä ja kaksi H:ta uiskentelimme sitten sievässä jonossa vuorovedoin. Minä vedin junaamme alkuun muutaman satasen, mutta luovutin paikkani, kun jalkapohjani alkoi karampata. Peesissä pystyin toipumaan krampista.

Piti käydä ostamassa kaupasta porkkanapussi, kun Pohjanmaan
porkkanoille kävi kellarissa vähän hassusti. Oli jäänyt ilmeisesti "vähän"
kosteutta laatikkoon. Olemme myös lykänneet ongelman hoitamista
noin kaksi kuukautta. Ei olisi kannattanut. Hiukan tuoksahti :)

Minä tein insinöörisuoritusta ja vilkuilin koko ajan Garminiani. 500 m kohdalla kello näytti ajaksi 10:06 eli olimme silloin 6 sekuntia 1500 tuloksesta jäljessä. 750 m kohdalla olimme jäljessä 14 sekuntia ja kilsan kohdalla kello näytti 20:26, joten totesin, että nyt pitää nostaa tehoja. Pääsinkin sujuvasti keulille ja porskuttelin siinä sitten taas hetkosen menemään. Toinen H jäi vähän jälkeen, kun vauhti kiihtyi, mutta jatkoimme matkaa kahdestaan. Luovuin vielä kerran vetovatuusta ja otin vähän lepiä peesissä. Tahdin nosto auttoi, ja olimme 1250 m kohdalla jäljessä enää noin 15 sekuntia. Menin niillä main taas keulille ja uin loppumatkan käytännössä täysiä. Pilliin vihellettiin, kun olimme H:n kanssa 1480 m kohdalla eli molempien tulos huononi 15 m. (Olimme molemmat viimeksi samassa possujunassa, joka tällä kertaa hajautettiin eri radoille.) Eilen H sitten mainitsi Faceookissa, että oli lentsu iskenyt häneenkin. Minäkin poistuin töistä eilen kesken päivän, kun olo huononi lounaan jälkeen ja tulin kotiin nukkumaan. Prosentin huononnus tulokseen on flunssapotilaille kai ihan kelpo tulos. Onneksi pääsimme kuitenkin vielä testiin mukaan. Hyvin ajoitettu tauti.

Hirveästi vaahtoa. Kertokaas joku, mitä ainetta tuo lihasta keitettäessä
tuleva vaahto on! Minä en tiedä muuta kuin, että se pitää kuoria pois.

Tänään olenkin sitten lähinnä nukkunut ja vähän katsellut hiihtoa, Meidän piti mennä Supersuunnistajan kanssa tänään katsomaan viiimeinen Hobitti-leffa, mutta ajattelin, että muut katsojat eivät varmaan arvostaisi niiskuttavaa penkkinaapuria. Myös illan ravintolavaraus piti siirtää ensi viikolle, koska en maista juuri nyt läheskään tarpeeksi, että maksaisin ruuasta ravintolahintoja. Suklaan sentään maistan (testattu on). Minulla on parhaillaan hirven soppaluu kiehumassa, koska ajattelin, että keitto on kipeänä kivaa syötävää: soppaa syödessä saa melkein kuin höyryhengitystä ja siitä tulee kokonaisvaltaisen lämmin olo.

Juureksia lihaliemen tekoon. Omille nauriille oli käynyt
vähän porkkanoita paremmin, ja ne pääsivät soppaan mukaan.

Jos hirvikeiton resepti kiinnostaa, niin minä mukailen aina tätä ohjetta. Sooloilen lähinnä juuresten kanssa vähän sen mukaan, mitä kaapista ja kellarista löytyy. Lisäksi meillä ei käytetä pekonia. Tänään unohdin myös valkosipulin, vaikka kipeänä se olisi varmaan ihan hyvä juttu. Eli oikeastaan tarkemmin mietittynä kaston reseptistä vain keittoajat. Mutta se on Mintun kokeilevassa keittiössä aika normaali käytäntö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti