tiistai 30. joulukuuta 2014

Ahmien kaikkea

Vapaa-aika on vaarallista. Tulee ahmittua niin paljon urheilua, että sattuu. Tällä kerralla en ole loukkaantunut - olen ihan vaan perinteiseti kokonaisvaltaisesti jumissa.

Viikonloppuna minulla oli hiihdon lisäksi ohjelmassa aimo annos kiipeilyä, kun kävin sekä lauantaina että sunnuntaina Salmisaaressa Outdoorsy E:n ja hänen poikaystävänsä K:n kanssa. Kolmistaan kiipeillessä saa aina kunnon palautukset oman vuoron jälkeen, ja olimmekin lauantaina Salmisaaressa yhteensä 3,5h, mistä roikuin seinällä 50 minuuttia. Vertailun vuoksi: yleensä kun käyn kiipeilemässä Vuorikiipeilijä M:n kanssa, olemme paikan päällä 2-2,5h ja seinäaikaa tulee puolisen tuntia. Ja sen jälkeen on ihan puhki, eikä pysy enää seinällä. Nyt sormet pettivät tosiaan vasta 50 minuutin kohdalla.

Minä seinällä lauantaina

Sunnuntaina meno olikin sitten kokonaisvaltaisesti surkeampaa, koska nakit olivat edelleen väsyneet edellisen päivän kiipeilystä. Ja koko nainen oli muutenkin väsynyt aamupäivän hiihdosta. Lauantai oli siis teknisesti taotavampaa ja muutenkin enemmän onnistumisen elämyksisä sisältävää menoa. Sunnuntai lähinnä oli.

Sunnuntai-iltana sormiin sattui ihan infernaalisesti. Eivät ole meikän nakit tottuneet jokapäiväiseen kiipeilyyn, kun yleensä käyn Salmisaaressa kerran viikossa tai kahdessa. Onneksi olin heräteostellut iHerbistä viimeksi mömmöjä (glukosamiinia ja D-vitamiinia siis) tilatessani myös kumihanskat, joiden sisällä oli käsivoidetta. Hauduttelin käsiäni niissä telkkaria katselessani, ja sormien nahat osoittivatkin jo iltasella vähän toipumisen merkkejä.

Tämä seinä ei ole vaikea. Se on vaan aika pitkä

IHerbin product trials on muuten ihan hauska konsepti: erilaisia tuotteita saa kokeilla kerran pienessä koossa tai yksittäispaketissa parin dollarin hinnalla. Bongasin tuon trial-puolen ihan vahingossa, kun kikkailin paino- ja ALV-rajojen kanssa ja tilasin sitten kokeiluun muunmuassa ne käsivoidehanskat. Mulla ei ole sitten iHerbin kanssa mitään muuta yhteistyötä kuin satunnainen asiakassuhde. En löytänyt nyt edes posteistani alennuskoodia uusille asiakkaille tarjottavaksi. Mutta niitä löytyy kyllä googlaamalla. Jos iHerb ei ole tuttu, mutta vähän kiinnostaa, niin hyvä for dummies-postaus tähän Ameriikan Fitness-tukkuun ja Hyvän olon tavarataloon löytyy Karkkipäivä-blogista.

Toppaaminen oli varsinainen työvoitto. Valittelin
tässä matkalla janoa parvekkeella kuvanneelle E:lle.

Eilen kävin taas hiihtämässä, ja totesin, että lonkankoukistajani ovat ihan jumissa sunnuntain hiihtolenkistä. Myös alaselkäni oli jumissa. Mietin jossain vaiheessa, onko selkä vain väsynyt, vai valittelevatko minun pullistuneet välilevyni, mutta koska kipu hävisi lämmittyäni, päättelin homman olevan lihasperäistä. Unohdin teipata sunnuntaina kantapäähäni hankkimani rakon, joten eilinen lenkki jäi vähän aiottua lyhyemmäksi ja hiihdin vain 7,23 km. No, se taisi riittää, koska tänään lonkankoukistajani ja ahterini vasta jumissa ovatkin. Mun piti mennä tänään sekä uimaan että salille, mutta taidan mennä vain heiluttelemaan painoja. Jos vaikka olisin huomenna vähän vetreämpi, niin uinti voisi olla jopa mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti