torstai 28. marraskuuta 2013

Cat Files: Unski

Ja sitten taas hömppää! Eikä mitä tahansa hömppää vaan kissahömppää! Tänään esittelyssä se toinen kissa eli Unski.

Kuka: FI* Dollgarden's Coreopsis eli Unski

Lempinimet: Unskipunski, Unskahdus punskahdus, Isäntä, Nuori Herra

Syntynyt: 8.4.2012

Hymyilevä katti

Miten törmäsimme: Kaverini äiti kasvattaa ragdolleja, ja kun minä kiinnostuin kissanhankinnasta, tutustuin myös tähän rotuun. Ja koska lötkö sylikissa kuulosti just mun jutulta, kyselin mahdollisuutta ostaa häneltä kissa tai kaksi. No, odotus vähän venähti, kun Unskin äidille ei tullut kiimaa, ja minä päädyin hankkimaan Miisun. Mutta koska halusin Miisulle kuitenkin kaverin, niin kävin katsomassa pentuetta, kun sellainen vihdoin 2012 keväällä saatiin aikaiseksi. Ja pienet nokinenät hurmasivat minut täysin! Ja niin Unski muutti meille heinäkuussa 2012. Ensin se meni kuivausrummun taa piiloon sähisevää Miisua eikä suostunut syömään itse. Mutta kun sille tuuttasi ruokaa ruiskulla suuhun, se muisti, että syöminen onkin kivaa. Sen jälkeen siitä on tullut yksi Unskin lempiharrastuksista. Ja Unskista ja Miisustakin tuli kavereita noin viikossa.

Vauveli

Erikoista: Unski on meidän perheen rotuvalio ja väritykseltään se on 04 eli blue mitted. Tosin ihan valioyksilö Unski ei taida olla, vaan hyvää lemmikkitasoa. Unski on kerran ollut näyttelyssä, ja oli tuomarin kahdesta III-kategroian kissasta se tokaksi nätein. :) Se on kuitenkin tarpeeksi sievä poika lisääntymiseen, eikä sitä ole leikattu. Kasvattaja omistaa Unskista vielä hännänpään, jotta sitä voidaan käyttää astutukseen. Unskilla onkin nettitreffi-ilmoitus Ragdoll-yhdistyksen sivuilla. Toivotaan, että Unski saa pian tyttöystävän, niin Miisu-parka saa olla välillä rauhassa Unskin iskuyrityksiltä. Onneksi Unski on vähän nössö ja Miisu ei, niin meillä ei tapahdu raiskauksia - korkeintaan hätävarjelun liioitteluita. Unski on tosiaan luonteeltaan enemmänkin herkkä runopoika kuin hurja leijona. Se on vähän sellainen kirjallisuudestakin tunnettu iso, hyväntahtoinen hölmö kuin vaikka Hessu Hopo tai Antti Tykinvalaja. Ja Jason Stackhouse on ihan True Bloodin Unski!

Hohhoi! Kirjoita paremmin!
Lempparit: Huomio, paijaukset ja rapsutukset. Unski on seurakissa ja on siellä, missä tapahtuu. Jos Unskin ihmisellä on esimerkiksi padi liian kauan kädessä, tulee Unski syliin ja pökkää tabletin pois tieltä päällään. Dataaminen on ihan turhaa, kissan paijaaminen ei. Unski tulee myös aamulla kellon soidessa sänkyyn sanomaan huomenta. Palkinnoksi se haluaa rapsutuksia. Tosin mikään ei ole kyllä niin mukava tapa herätä kuin paijailla kehräävää kissaa samalla, kun alkaa harkita sängystä nousemista. Voittaa torkutuksen ihan 6-0.

Inhokit: Autoilu ja pesulla käynti. Unski taitaa olla pieni hippi, koska se on kova poika kertomaan mielipiteensä yksityisautoilusta. Takapenkiltä kuuluu heti, kun auto käynnistetään. Ragdollien ja varsinkin leikkaamattomien kollipoikien turkkia pitää välillä pestä, koska se rasvoittuu. Unskin mielestä kylpeminen on ihan kamalaa puuhaa. Se ei onneksi ikinä kynsi, vaan tyytyy valittamaan surkeana kohtaloaan.

Unski kylvyssä
Lempiherkku: Lahjanaru, joka on niin ihanaa, ettei sen syömisestä seuraava oksentaminenkaan haittaa. Oikeasta ruoasta lempparia ovat paistetut kanapalat.


2 kommenttia:

  1. Ahahha! Toi kuva on aina niin priceless!

    VastaaPoista
  2. Mikään ei ole niin huvittavaa, kuin viattoman luontokappaleen epätoivo. :)

    Mua oikeesti aina vähän surettaa pestä Unskia, kun se ei tykkää siitä. Mutta ai että siitä tulee ihanan pehmoinen sen jälkeen. Ja pörheä.

    VastaaPoista