tiistai 19. marraskuuta 2013

Kiireessä ja vähäisillä resursseilla suoritettu marraskuun työmatkaliikunta

Eilen suoritin marraskuun työmatkaurheilun. Viime kuu meni vähän vähäisellä effortilla, joten tähän kuuhun piti panostaa. Ideana oli polkujuosta. Kävimme eräänä sunnuntaina supersuunnistajan kanssa  jopa suorittamassa maastontiedustelua ja etsimässä mulle polkuja. Kuvat ovat aamulta, kun oli valoisaa.

Patikointia espoolaisittain

Ideana oli lähteä tarpeeksi myöhään töihin ja aikaisin pois, että saisin juosta ainakin hämärässä. Tämä onnistuu yleensä ihan hyvin, koska minä voin tehdä etätöitä. Piti vain valita sellainen päivä, mitä ei asiakaskäynnit tai huonosti ajoitetut palaverit dossaa. No, sitten yllättäen loppuikin aika, kun menin skeduloimaan leikkauksen tälle päivälle, eikä loppukuussa liikuta.

Aurinko nousee Laajalahdella

Eilen ei polvi tuntunut juostavalta viikonlopun turistikävelyjen jälkeen, joten suunnitelmia piti sitten muuttaa lennosta. Päätin sitten ihan vaan kävellä töihin. Mutta koska halusin ehdottomasti edes kerran kulkea polkujuoksulenkin lopun pitkospuita töihin (hei kuinka siistiä on, että töihin voi mennä pitkospuita!), niin kävelin sitten juoksulenksukkani vähän lyhennettynä. Ja koska kävelin pääasiassa polkuja, kutsun tätä nyt patikoinniksi, semiurbaaniksi patikoinniksi.

Pitkospuut

Paluumatkalla en mennyt enää kaikille poluille, koska oli pimeää, enkä ollut ottanut otsalamppua mukaan. Kävelin sitten enemmän hiekkateillä. Mutta niistä ei kaikilla ollut valoja, joten tiettyä jännitystä tällaiseen urbaaniin elämään sekin toi. Vähemmän patikointihenkistä paluu kuitenkin oli. Mutta lähtiessäni kotoa meinasin vielä kävelllä ihan tavallisia teitä. Keksin patikoinnin vasta käveltyäni aamulla parisen sataa metriä.

Lisää pitkospuita. Taustalla häämöttää jo meidän toimisto

Eli marraskuu oli nyt vähän semiurheilullinen suoritus, mutta se on ehkä ihan ymmärrettävää, kun polvi oli mitä oli. Ja nyt loppu kuun se vasta onkin. :) Olisi pitänyt keksiä polkujuoksu jo aiemmin kesällä tai syksyllä.

Tässä taas perinteinen kooste tähän mennessä tehdyistä:

 • Tammikuu: juoksu
 • Helmikuu: hiihto
 • Maaliskuu: talvipyöräily
 • Huhtikuu: maastopyöräily
 • Toukokuu: rullaluistelu
 • Kesäkuu: polkupyöräsuunnistus
 • Heinäkuu: höntsäpyöräily hybridillä
 • Elokuu: maantiepyöräily
 • Syyskuu: suunnistus
 • Lokakuu: sauvakävely
 • Marraskuu: semiurbaani patikointi
Joulukuulle minulla on nyt parikin lajivaihtoehtoa. Jos supersuunnistaja on kiltti ja tekee kartan, niin saatan viivasuunnistaa töihin. Se on siitä hyvä valinta, että voin polven kunnon mukaan kävellä tai juosta. Jos taas tulee yht'äkkiä kauhiasti lunta ja kantava hanki, niin voin lumikenkäillä töihin. Tai sitten voin toteuttaa sen polkujuoksun, mikä kyllä olisi ehkä vähän toistoa tälle kuulle. Tosin voisin suorittaa homman molempiin suuntiin pimeässä ja lampun kanssa. Ja onhan viivasuunnistuskin suunnistusta. Ja olen tainnut fillaroida "muutaman" kerran... :) Noh, katellaan. Mulla on nyt kaksi viikkoa aikaa miettiä vaikka mitä. Sitten saan jo alkaa uida ja treenata lihaksia. Eli sitten en enää ehdi ajatella.

Leikkauksesta bloggailen huomenna tai ylihuomenna. Nyt mä saikutan eli lojun sohvalla ja kattelen telkkaria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti