lauantai 4. helmikuuta 2017

m&m is back!

Eilen perjantaina kisattiin kahden tunnin Midwinter Night Roga. Se on sukua viime syksyn Adventure Night Rogalle. Ideakin oli sama: 2 h aikaa, ei suunnitteluaikaa ja metsässä on pisterastien lisäksi sakkorasteja. Olin matkassa pitkästä aikaa Vuorikiipeilijä M:n kanssa, ja Supersuunnistaja supersuunnisteli itsekseen. Ihan kivaa joutua vaihteeksi itsekin suunnistamaan.

Kisa käytiin Sipoonkorvessa, ja lähtö tapahtui illan pimennyttyä klo 18:30. Saimme katsoa karttoja kolme minuuttia ennen lähtöä, ja ehdimmekin sopia, minne päin lähdemme ja mitä rasteja koetamme ehtiä hakea.

Suunnitelmamme noin niinku suunnilleen. Loppua ei oikeasti sovittu, vaan
päätimme "katsoa rastilla 59, paljonko kello on"

Toteutus ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Arvoimme heti ekalla rastilla, onko se sakkorasti vai ei (oli). Emme lopulta uskaltaneet leimata sitä, koska jyrkänne tuntui liian pitkältä eikä maasto muutenkaan ihan täsmännyt. Emme kuitenkaan osanneet sijoittaa itseämme kartallekaan, joten varsinainenkin rasti jäi löytämättä. Lähdimme sitten iloisesti kohti toista rastia, jonka senkin pummasimme mojovasti. Onneksi osuimme hirvitornille, niin pääsimme takaisin kartalle.

Hiljalleen suunnistuskin alkoi sujua. Mitä nyt missasimme vähän ojanylityspaikkoja ja sellaista pientä. Kun katselin myöhemmin sakkorastien sijaintia, on meillä ollut aivan peikkomainen flaksi. Emme oikeasti tienneet läheskään aina tarkkaa sijaintiamme, ja olemme ihan tuurilla leimanneet oikean rastin sakkorastin sijaan.

Piirsin reittimme kartalle ilman GPS-jäljen tuijottelua. Näin minä luulen meidän juosseen.

Sakkorastin kirous iski lopulta meillekin. Koska olimme viettäneet parin ekan rastin kanssa niin mukavasti aikaa, jouduimme lyhentämään reittisuunnitelmaamme aika mojovasti. Ehdotin, että kävisimme vielä lopuksi hakemassa ekan rastin (78), ettei se jäisi harmittamaan. Vuorikiipeilijä M:kin veikkasi, että se voisi löytyä paremmin toisesta suunnasta.

Da eka rasti ja kohtalokas sakkorasti lähikuvassa. Kuvassa näkyy myös meidät
alussa kartalle pelastanut hirvitorni.

Tällä kertaa olimme ihan varmoja, että löytämämme rasti oli sittenkin oikea. Mutta eipäs ollutkaan! Niin kilahti pistesaldo 38 pisteestä 28:aan ja sijoitus laski 7 sijaa. Hupsista. Ilman sakkoa olisimme olleet samoissa pisteissä Supersuunnistajan kanssa, joka taisi eilen oikein erikoistua sakkorasteihin. No, illan ennätys oli kuitenkin -18 pistettä. Me olimme sentään kaikki tukevasti plussan puolella. Ja niin olivat fiiliksetkin. Hauskaa oli, kunhan alkukankeudesta päästiin.

Tarkempia tuloksia ja väliaikoja löytyy tapahtuman sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti