lauantai 1. elokuuta 2015

Levi Up!

Supersuunnistajakin saapui toissapäivänä Leville. Ja eilen hän osallistui helppoon pikakisaan nimeltä Levi Up. Siinä juostaan (tai pyöräillään, mutta kukaan ei niin tehnyt) ylös Levin eturinnettä. Lähtöjä oli vartin välein, ja Ääsääs oli viimeisessä "kuumassa lähdössä", missä olivat myös sellaiset kirittäjät kuten Sami Jauhojärvi ja Mikko Koutaniemi. Urheilijasuuruudet eivät suinkaan siihen loppuneet, koska eläkeläinen nimeltä Tanja Poutiainen veti kaikille lähdöille alkujumpat. Mutta annetaan taas herran itse kertoa kisasta.


Tanjan koordinaatiohyppelyt olivat vaikeita osalle osallistujista

Oliko kivaa?

No, oli.

Mikä oli kivointa ja oliko mitään kamalaa?

Aika vaikea kysymys, kun oli vain kuuden minuutin kisa. Ei ollut kuin yksi vaihe koko kisassa, mutta se oli ihan jees. Sää oli mainio.

Hiihtäjäsankarit sauvovat menemään

Mikäs olikaan matka ja nousumetrit?

788 metriä juoksua ja 160 m nousua.

Oliko sinulla mitään vauhdinjakosuunnitelmia ja miten ne onnistuivat?

Mustin perään niin kauan kuin pysyy (eli noin 2 m) ja sen jälkeen juosten koko matka.

Supersuunnistajan tyylinäyte

Muita kommentteja Mustin ja Mikon menovauhdeista?

Hiihtäjät hyötyivät kyllä sauvoista huomattavasti. Tosin olivathan he tehneet vetoina saman nousun jo neljä kertaa ennen kisaa. Eli olisivathan he voittaneet joka tapauksessa. Reittiennätyksen tavoittelijalle pitää kyllä suositella ensi vuodelle sauvoja.

Tapahtuiko reitillä tai ylhäällä mitään mainitsemisen arvoista?

Koutaniemi sanoi, että Matti Heikkinen vasta onkin kova näissä kisoissa. Ylämäessä pärjää kuulemma, kun on kevyt. Heikkinen olikin juuri Norjassa ylämäkikisoissa.

Lähtisitkö uudestaan?

Joo, jos sattuisin olemaan paikalla. Kisa oli sen verran lyhyt, että se ei vaikuta muuhun ohjelmaan. Mutta en mä nyt etelästä ihan tätä varten tulisi.

Ei pohojalaanen pärjää mäissä. Tässä tapahtuu eka ohitus.

Mitäs seuraavaksi?

Tänään pitäisi juosta Levi Trail Run (25 km ja tuplasti nousua). Ja huomenna on sitten se sama triathlon kuin sulla. (Koska mitäs muuta tekemistä sitä täällä olisi kuin kisata? - toim. huom.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti