sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Reittihärveli

Suunnistajilla on sellainen hauska härveli, mihin voi ladata omia gps-seurantoja kaikista kisoistaan. Opettelin eilen käyttämään Reittihärveliä ja latasin sinne reittini sekä Finnspringiltä että eilisestä Sikasuunnistuksesta. Nyt kaikki voivat käydä katsomassa, kuinka täti pummaa!

Finnspring: valitse sarjaksi D35 ja sitten listan lopusta * GPS Minttu Mustonen
Sikasuunnistus: valiste sarjaksi D21L ja listan lopusta ainoa ladattu GPS eli meitsi.

Maaliintuloa eiliseltä


Saman datan saa myös hienona animaationa, missä pieni pallo kirmaa pitkin karttaa. Jos jaksatte katsoa, niin meikäläisen leffat Finnspringistä ja Sikasuunnistuksesta ovat myös nähtävissä. Toivottavasti leffat toimivat. Ainakin Finnspringin reittiä jouduin asettelemaan kohdilleen aika paljon. Sikasuunnistusta en osannut tuunata, kun latasin sen ekana, mutta se meni heittämällä aika hyvin paikoilleen.

6 kommenttia:

 1. Hei. Olen harrastelijakuntosuunnistaja ja törmäsin blogiisi, kun hain tietoa gps-seurannasta. Olisi joskus kiva katsoa omaa suoritusta (pummailua) reittihärvelistä, mutta minulla ei ole hajuakaan, kuinka ja millaisilla vehkeillä oma suoritus pitää tallentaa. Kun saisi ensin tallennuksen tehtyä, niin sitten voisi yrittää siirtoa reittihärveliin. Osaatko neuvoa?
  t. jyri

  VastaaPoista
 2. Moi Jyri!

  Reittihärveliin voi ladata oman reittinsä, kun sen saa tallennettua jostain gpx-tiedostona. Mä siis saan itse noita mun Garmin Connectista, mutta luulen, että myös Endomondosta, Stravasta sun muista saa noita ulos. Kokeile, jos sulla on joku gps-laite käytössä.

  Reittihärvelin käyttis ei ole mikään ihan paras, mutta siellä on piirtämisen ohella vaihtoehto, missä gpx-tiedoston voi ladata. Yleensä sitä joutuu vielä vähän modaamaan käsin, kun reitti ei läiskähdä ihan automaattisesti kohdilleen. Mutta sen modailunkin oppi kokeilemalla.

  VastaaPoista
 3. Niin siis mikä vaan gps-nauhoittava sporttiohjelma käynee, kunhan siellä on vaihtoehtona, että tallenna suorituksesi. Se tallennusmuoto on aina gpx. Ja siis tallennus on aina mun ohjelmissani ollut siinä selainversiossa.

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Kiitos vastauksesta!
  Minulla ei ole erillistä gps-laitetta. Täytyy varmaan ostaa sellainen ja perehtyä käyttöön, niin kiinnostunut olen tällä hetkellä saamaan omat reittini reittihärveliin. Piirtelin nyt ekaa kertaa omat söhryni Kainuun rastiviikon jälkeen.
  Ei niitä gpx-tiedostoja varmaan puhelimen SportsTrackerista saa? Mulla on ilmaisversio tällä hetkellä.
  t. Jyri

  VastaaPoista
 5. Mä en osaa sanoa. Siitä on niin monta vuotta, kun olen viimeksi Sports Trackeria käyttänyt. Rannetietokoneet ovat kyllä ihan kivoja vempeleitä. Eivätkä halvimmat gps-versiot ole kai nykyään enää hirveän kalliitakaan.

  VastaaPoista
 6. SportsTrackerista en onnistunut löytämään gpx-tiedostoa, mutta latasin Stravan puhelimeen ja pöytäkoneeseen. Koenauhoitus onnistui ja gpx-tiedoston ulosotto myös. Nyt ei vaan ollut mitään "härveliä", mihin tiedoston olisi voinut siirtää.
  Löysin netistä rastit.fi-sovelluksen, missä omia reittejään voi siirtää maastokarttoihin, mutta en kehdannut ladata kauppareissua sinne.
  t. jyri

  VastaaPoista