lauantai 4. tammikuuta 2014

Penamaksimii

Olin torstaina Esportissa PT:n ohjattavana. Tavoitteena oli, että raineri katsoo, että mavetekniikkani on oikea, koska en oikeastaan halua muiden tekemää saliohjelmaa. Toivoin ohjaajakseni sellaista vanhaa painonnostajaa, joka opettaisi minulle maven ja rinnallevedon lisäksi vaikka tempauksenkin. No, en ihan saanut. Kyllä PT osasi sanoa, että maveni ja rinnallevetoni ovat oikein tehtyjä eikä etu- ja takakyykyssäkään ole mitään vikaa. Ihan kiva. Nyt voin huoletta heittää rautaa tankoon vailla huolta välilevyn pullistumasta.

Vähän jäi kuitenkin pettynyt olo tapaamisesta. Kuten painonnostoa harrastava työkaverini M sanoi, on aika epätodennäköistä, ettei mavessani tai rinnallevedossani ole mitään korjattavaa. Mutta mullakin oli vähän sellainen olo, että tiesin vapailla painoilla treenaamisesta suunnilleen yhtä paljon kuin PT. Mutta kai nuo saliohjaajat ovat enemmän erikoistuneet tekemään mummoille saliohjelmia, kuin leikkimään painonnostovalmentajaa elämäntapaurheilijoille ...

Olen ravannut Esportissa nyt harva se päivä. Eilen kävin aamusalilla. Ideana oli tehdä sitä mavea oikeen ilolla ja riemulla, mutta oloni oli niin juminen, että tyydyin pumppailemaan yläkroppaa pienemmillä painoilla. Tänään Esportissa oli tapahtuma nimeltä Lauantaietkot eli kaverin sai ottaa mukaan. Supersuunnistaja pääsi siten siivelläni spinnaamaan ja kiitokseksi hän varmisti, kun kokeilin penamaksimiani (ei kuulemma halunnut kokeilla itse). Jumi vaivasi myös tänään, enkä pettymyksekseni saanut 75 kiloa ylös. 72,5 kg sentään nousi. Eli nostan melkein supersuunnistajan penkistä. Omaan painoon on sitten vähän enemmän matkaa, koska se ei ole vielä aloittanut hurjaa tammikuun laskuaan - enkä minä tosiaan saa vielä edes 75 kiloa ylös.

Kirjanpito. Oven takana on tanko.


Leuanvetohaaste on edennyt vielä suhteellisen kivuttomasti ja siitä on selvitty joka päivä yhdellä sarjalla. Tein meille liitutaulukontaktimuovista hienon kirjanpidon kylppärin oveen. Kuvassa on aamun tilanne. Tauluun voi sitten aina vaihtaa lukua sitä mukaa, kun leukoja kiskoo. Tästä voi olla hyötyä sitten kuun lopussa, kun sarjoja on väkisin monta ja pitkin päivää. Sen verran nihkeitä ovat tähän mennessä tehdyt minisarjat olleet, että taidan ottaa ensi viikolla salin kanssa vähän kevyemmin ja panostaa itselleni paljon epänormaalimpiin juttuihin kuten venyttely ja body balance.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti