sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lintu vai kala?

Minulla on tapana käyttää syntymäpäivääni tekosyynä tehdä ja ostaa kaikkea kivaa pitkin tammikuuta. Olen varannut jo erikoispitkän hieronta-ajan ja kasvohoidon. Ja ensi viikolla kotiutan kaverin vanhat aika-ajotangot. Mutta ei siinä vielä kaikki: Eilen ajelimme kavereiden kanssa Pyhtäälle lentämään.


Sirius Sport Resort on Porvoon motarin varteen rakennettu venäläisten turistien houkutin, missä voi surffata, lentää ja juoda samppanjaa. Tosin jälkimmäistä pitää tehdä vasta vikana, koska kännissä ei saa lentää tai surffata. Ja jonkun pitää olla kuski, koska mesta on keskellä ei mitään. Me otimme tällä kertaa pelkkää lentelyä, vaikka surffiakin olisi saanut kaupan päälle pikkurahalla. Otimme viiden hengen porukalla kaksi perhepakettia, niin jokainen sai lentää 4 minuuttia.


Lentoputki on iso tuubi, jossa virtaa ilmaa alhaalta ylös. Siellä sitten pötkötellään ilman päällä, ja (Puumanmetsästäjä-Stigin näköinen) ohjaaja opastaa kääntelemään raajoja siten, että asennosta tulee ihanan symmetrinen, ja hän voi antaa lentelijän lentää itsekseen. Metkaa puuhaa. Voisinpa lentää toistekin. Silloin voisi koetta osata vaikka muuttaa itse korkeutta. Nyt en vielä ihan kamalasti ehtinyt tajuta, mitä minkäkin raajan heiluttelu tekee.Tänään olikin sitten koko viikon pelkäämäni 30 minuutin testiuinti. Se tuntui yllättävän vähän pahalta. Mutta minä koetinkivi lähteä rauhassa liikkeelle, koska puoli tuntia on pitkä aika. Ihan en tavoitteeseeni eli 1500 metriin päässyt. Ope laski matkakseni 1425 m ja Garmin 1475m. Ope oli varmaan oikeassa, koska jouduin pari kertaa muuttamaan rytmiä ohitustilanteiden takia. En kuitenkaan uskonut ihan täysillä siihen 1500 metriin, joten olen ihan tyytyväinen. Kesällä pitäisi olla joka tapauksessa ihan mahdollista uida olympiamatkan uinti alle puoleen tuntiin, koska märkkäri päällä pääsee lujempaa. Ja tietty kehityn vielä ihan kamalasti ennen kesää.

Leuanvetolaskuri: tänään 12, yhteensä 78.

2 kommenttia:

  1. Eikä miten hienoa tommonen ilmalentely! Olin niin vaikuttunut tosta lentokuvasta, että aluksi luin, että olit uinut tossa ilmassa sen 1500 metriä :D

    VastaaPoista
  2. Sehän vasta oliski siistii. Se ohjaaja teki meille pienen näytöksen lopussa ja kiersi tota tuubia ympäri sellaisessa superman-asennossa. Kyl siellä varmaan kroolatakin voisi... :)

    VastaaPoista