lauantai 18. tammikuuta 2014

Juoksujalkaa

Taisi taas vahingossa tulla blogitauko. Mulla on ollut vaan yksinkertaisesti liikaa tekemistä ja liian vähän sanottavaa. Mutta tänään tapahtui jotain mainitsemisen arvoista: mää juoksin!

Tein Esportissa vaihtoharjoituksen, jossa ensin pyöräilin ja sitten juoksin. Ja sitten palasin satulaan ja aloitin saman ruljanssin alusta. Tätä jatkoin kolme kierrosta. Tarkoitus oli vähän kokeilla juoksentelua ja ennen kaikkea treenata jalkojen hermotusta, että pyöräilystä juoksuun siirtyminen olisi helppoa. Juoksin aina vain 3 kertaa Areenan lenksukan, koska alusta on kuitenkin aika kova. Ja ennen kutakin juoksua poljin fillarilla 20 min. Pyöräilyä olisi pitänyt ehkä harrastaa kauemmin alle, mutta olin vielä aika puhki eilisestä kahden spinutunnin putkesta. Juokseminen oli kyllä kivaa! Eikä se edes tuntunut pahalta missään osassa kehoa. Olisi tosiaan pitänyt polkea enemmän alle, että olisi saanut edes sellaisen kisafiilishapot jalkoihin. Ajattelin, että vetojen tekeminen polkiessa kompensoisi aikaa, mutta ei tainnut.

Kuvitukseksi pieni teaseri huomisen
juttuaiheesta. Ja kissa.

Tulipa muuten löydettyä Intternetistä oikeutus mun joulubulkille. Ja vielä oikein kunnon auktoriteetilta eli Darby Thomakselta. Hän kirjoittelee blogissaan, että off seasonilla kannattaa vähän pläskistyä, ja siitä on vain pelkästään hyötyä. Hyötyä tulee kolmesta syystä: 1. Aerobinen vastus kasvaa, kun joutuu raahaamaan isompaa ruhoa paikasta toiseen 2. Voimat kasvavat paremmin samaisesta syystä 3. Palautuminen nopeutuu, kun on "normaalimpi" rasvaprosentti. Joo, varsinkin toi viimeinen kohta on tosi oleellista mulle, kun oon tällanen kuivan kesän orava. Eiku ai nii, en ookaan. ;) Triathlonistinaisen optimi BMI olisi kuulemma 20. Sinne on vielä matkaa... 15 kiloa, jos oikein laskemaan aletaan. :D Ihan vakavissaan voisi todeta, että mullahan on ihan liikaa turhaa lihasta yläkropassa (ja turhaa läskiä pyllyssä, mutta ei puhuta nyt siitä) oikeaksi triathleetiksi. Mutta kun salilla on niin kivaa (enkä ole oikea triathleetti vaan wannabehäröpallo)! Ihan mielenkiintoinen juttu se siteeraamani juttu silti oli. Kannattaa vilkaista.

Leuanvetolaskuri: tänään 18, yhteensä 171

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti