lauantai 13. elokuuta 2011

Nesteytystä

Pyysin traineriltani hifistelyä, koska se vetoaa insinöörin mieleeni. Ja kuten aiemminkin jo mainitsin, perusasiat minulla ovat jo tiedossa. Aina en vaan jaksa niitä noudattaa. Mutta en tosiaan alkaisi maksaa siitä, että joku sanoo minulle, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Pitää vähintään puhua aamiaisen optimaalisesta koostumuksesta ja sen vaikutuksesta päivän suorituksiin, että alan olla tyytyväinen.

Mutta uusi guruni oli heti kärryillä siitä, mitä haluan. Ja ensimmäinen hifistelyn aihe oli nesteytys. Kranavesi on kaukana laadukkaasta nesteestä: me haluamme minun juovan molekyylirakenteltaan pientä nestettä, joka imeytyy hyvin. Veden pH:n pitää olla optimaalinen, ja nesteen muodossa voi saada jopa imeytettyä ravineteita.

Veden molekyyli on toki aina se H2O, mutta "tavallisessa" vedessä nämä molekyylit ovat kiinni toisissaan. "Pienimolekyylisessä" vedessä ne sitten ovat irrallaan ja pystyvät paremmin nesteyttämään kudokset.



Hanavesi on aivan liian emäksistä, pH huitelee jopa 7.5-8.8 välillä. Ja Veden pH:n olisi hyvä olla välillä: 6.8-7.2. Neutraali tai hieman hapan vesi nesteyttää kehoamme paremmin kuin emäksinen vesi. Ja pH-asteikkohan on logaritminen, joten emäksisyysaste kasvaa aika haipakkaan (pH 8.8 on 100-kertaa emäksisempää kuin pH6.8). Mutta vielä pH:ta pahempaa hanavedessä ovat ruoste, lipeä ja synteettiset mineraalit. Siksi guru suositteli minulle ensihätään lähdevettä kaupasta ostettavista tonkista ja myöhemmin suodattimen hankkimista kotiin.

Sain ensimmäiseksi tehtäväkseni juoda NIIN paljon parempaa vettä eli sitruuna-suolavettä. Se tehdään näin:
1. Otetaan 1l lähdevettä (tai suodatettua vetä)
2. Raadellaan sitruunasta 1/3 ja puristetaan sen mehut veteen (happamuutta lisää)
3. Lisätään sekaan 1tl harmaaata, käsittelemätöntä merisuolaa (ravinteikasta)

Tätä herkkua kulautetaan aamulla napaan 3-5 dl ja loput päivän mittaan.

Alussa suolan maku pisti vähän läpi, ja kysyin gurultani, saanko näyttää supervedelleni Soda Streamia ja hiilihapottaa suolan maun piiloon. En kuulemma saa. Hiilihappo laskee pH:ta pahasti ja sakkaa verta. Hui! Alussa voin kuulemma laittaa vaikka vähemmän suolaa, kunnes totun makuun.

Hankalaa tulee olemaan tuo hiilihapon välttely, vaikka on sen käytöstä hammaslääkärisiskonikin minua aika-ajoin soimannut. Meillä on töissä ilmaiset limut. Ja kun olen vihdoin saanut itseni vierotettua aspartaamista ja light-limuista, on ainoa lohtuni ollut vissy. Ja nyt sitten kuulin, että se sakkaa vereni. Voi voi. Mutta ehkä minä onnistun nyt, kun tiedän, kuinka hyvää kieltäytyminen minulle tekee. Keljuttaa vaan, kun justiinsa hankin uuden patruunan Soda Streamiin...

Lähde: Löydä lähde (haha)
Kuva: yths

7 kommenttia:

  1. Oliskohan noille hiilidioksidin vaikutuksille (vereen) jotain lähdettä? Itse en googlella löytänyt pienellä etsimisellä. Sinällään kiinnostaa.

    http://www.kansanterveys.info/materiaalit/Suun_itsehoito-opas.pdf
    Tuon mukaan hiilihapotettu vesi ei ole haitaksi hampaille, vaan happamuudensäätöön käytetyt hapot, kuten sitruunahappo.

    http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/attachments/vrn/juomat_ravitsemuksessa.pdf
    Tuolla taas todetaan pullotetuista vesistä sen verran, että sisältävät paljon enemmän bakteereita kuin hanavesi, tosin ei vaarallisia. Muistan joskus lukeneeni, että erityisesti isot vesitonkat ovat kaikkein pahimpia.

    VastaaPoista
  2. Sain lähteeksi tällaisen kirjan, jota en tosiaan ole vielä lukenut. Ensi silmäys vaikuttaa aika new age -hippeilyltä, mutta mä koetan olla avoimin mielin liikkeellä:

    http://www.remoteviewinglight.com/html/emoto-hidden-messages-water.html

    Mä sain jo oikaisun harhaani, että happamat juomat eivät haittaa hampaita, kunhan sylki on emäksistä. Ja sitä voi jopa testata, jos jännittää.

    Ja kyllä: pullovedessä on bakteerita ja hanavedessä on sitten elottomia epäpuhtauksia. Siksi sellainen suodatin olisi PARAS, koska suodatetussa vedessä on vaan hyvyyksiä.

    Tuon voinee perustella jopa ihan tieteellisesti, kun googlaa, miten suodattimet toimivat. Mä tein sen jo kerran, mutta en tähän hätään jaksa tehdä sitä uudelleen.

    VastaaPoista
  3. Ja ihan vaan varmistaakseni, etten vaikuta hullulta hipiltä: Mä koen sen loogiseksi, että vettä suodatetaan, koska silloin siitä lähtee epäpuhtaudet. Silloin siinä ei ole ruostetta sun muuta eikä niitä pulloveden bakteereita.

    Tuota molekyylien tarrautumista toisiinsa ja varsinkin ihmismielen kykyä vaikuttaa vesimolekyleihin vielä "hieman" epäilen, mutta ei se nyt mitään haittaakaan, että juon suodatettua vettä. Jos siinä molekyyltikin ovat onnellisten ajatusten ansiosta ojossa, niin hyvä. :)

    VastaaPoista
  4. Täytyy myöntää, että maussa kyllä huomaa eron, ainakin teidän Vantaalaisten vedessä, siis suodatettu vs. ilman. Imeytymiseen tms. en ota sinällään kantaa.

    VastaaPoista
  5. Huops, ethän sä ookkaan Vantaalainen.. :-)

    VastaaPoista
  6. Mulle särähti korvaan väittämä siitä, että lähdevesi olisi molekyylitasolla erilaista kuin hanavesi. Mikä prosessi tai ainesosa aiheuttaisi moisen eron hana- ja lähdeveden välillä?

    Löysin, en oikein tiedä itsekään miksi, tällaisen sivun joka vaikutti mielenkiintoiselta (ja mainostaa tulevaa urheiluravinnekirjaa, joka puolestaan tuon näytteen perusteella on fiksua hifistelyä). Ja siitä kirjasta tuli mieleeni että se saattaisi sua kiinnostaa. Mistä pääsinkin tänne nillittämään molekyyleistä kun tää on eniten nesteytykseen liittyvä juttu. Tossa linkissä siis kommenteissa todetaan se, mitä itsekin olen ihmetellyt, nimittäin että ihmisen ei oikeasti tarvitse vetää sitä kahta litraakaan päivittäin ellei oikeasti menetä nestettä paljon esim. urheilun vuoksi. Ja selitetään myös mitä iloa tuosta saamastasi veden suolausohjeesta on. Fysiologinen kuvaus nestetasapainosta oli oikeasti mielenkiintoinen ja sisälsi mulle uutta asiaa.

    http://manninen-nutraceuticals.blogspot.com/2010/03/neste-ja-elektrolyyttitasapaino.html

    VastaaPoista
  7. Mä kysyin tuota molekyylihommaa kanssa, koska mustakin se oli outoa. Kuulemma paine on ainakin yksi tekijä, joka sitä kimppiintymistä aiheuttaa. Kuulemma tuon Masaru Emoton kirjassa on kuviakin siitä. Mutta mä siis olen dumannut sen Emoton vielä huuhaaksi. :)

    Mä meinaan hankkia sen suodattimen ihan vain hanavedessä olevien kemikaalien takia. Pitäisikin aktivoitua sen suhteen...

    Kiitos linkkivinkistä.

    VastaaPoista