lauantai 27. elokuuta 2011

Kavitaatio - siis mikä?

Tämä ei liity personal traineriin mitenkään, mutta epätoivoisiin yrityksiini kaventua kylläkin. Kirjoitankin nyt sitten tällaisen täytejutun tähän väliin. Jatkan paremmasta elämästä kirjoittamista, kunhan ehdin lukea erilaisista ruokafilosofioista lisää ja jutella rainerini kanssa.

City Dealissa oli taannoin tarjous kavitaatio-hoidosta, ja pienen googlaamisen jälkeen päätin kokeilla. Hinta oli alennuksenkin jälkeen melko suolainen 390€. Alentamaton hinta oli järkyttävät 1390€ (ja kuulemma hoitoja joku niillä hinnoilla jopa ostaa).


Kavitaatiossa rasvasoluja hajoitetaan ultraäänellä. Rikottujen solujen sisält sitten lähtee aineenvaihdunnan mukana pois - ainakin jos muistaa juoda vettä eikä hanki lisää rasvasoluja huonolla elämällä. Kavitaatiota väitetään kauneushoitoloiden sivuilla ainoaksi leikkausta vaatimattomaksi toimenpiteeksi, joka on todettu lääketieteellisesti tehokkaaksi. Mitään virallisia tuloksia en ole nähnyt. Sinänsä rasvasolujen räjäyttely eroaa perinteisestä laihdutuksesta sillä, että rasvasolut lähtevät kokonaan: dietatessahan ne vain tyhjenevät. Eli kavitaatio on ikään kuin rasvaimua ilman leikkausta.


 Rasvasolujen solukalvo siis hajoaa ultran vaikutuksesta. Kun rasvakudos on rikottu, rasva vapautuu triglyseridien muodossa solujen väliseen välikudosnesteeseen ja hajoavat heti glyseroliksi ja rasvahapoiksi. Vesiliukoinen glyseroli siirtyy verenkiertoon, jonka mukana se kulkeutuu maksaan tai sitä energiana käyttäviin soluihin. Liukenemattomat vapaat rasvahapot sitoutuvat niitä kuljettaviin proteiineihin ja kulkeutuvat vähitellen maksaan tai muihin niitä energiaksi tai rakennusaineiksi tarvitseviin soluihin. Maksassa vapaita rasvahappoja käsitellään normaaliin tapaan kuten mitä tahansa esimerkikisi ruoasta saatua rasvahappoa. Mutta tämä vaatii sen, että samalla ei mussuteta muuten tarpeeksi tai liikaa uutta polttoainetta - muuten rasva varastoidaan uudelleen vararavinnoksi.


Kolmen kavitaatiohoitokerran lisäksi diiliin kuului kerta RDT-alipaineimuhierontaa, joka tehostaa rasvan- ja kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Sen pitäisi vaikuttaa eritoten selluliittiin.



Oliko hoidosta sitten mitään iloa? Minulta mitattiin joka kerta reiden ympärys 9 cm pakaran alta ja ekan ja vikan hoitokerran välillä oli häipynyt molemmista reisistä 1,3 cm. Mittasin reidet vielä itse viikko vikan hoidon jälkeen. Puuha ei ollut ihan helppoa itselle tehtynä, joten tulos ei ole eksakti, mutta molemmista reisistä on saattanut lähteä vielä 0,5-1 cm lisää. Ja lopulliseen tulokseen voi mennä vielä viikko. Hoppas...


Parin sentin katoamista ympärysmitasta ei huomaa silmällä, enkä ole sen kummemmin tyyppaillut housujanikaan. Selkeä ero entiseen on takareisien selluliitin määrän vähentyminen. Ja olin minä huomaavinani hamessa ja korkkareissa heiluessani, että reisilihakseni erottuisi aavistuksen selvemmin. Maksaisinko hoidoista täyttä hintaa? No en vitussa. Tuo tarjous nyt oli sen verran halpa, että kokeilu ei keljuta. Ja ihan kiva alkusysäys tämä on timmimmän kropan metsästykselleni.


Kuvat How to diets ja We heart it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti