lauantai 10. tammikuuta 2015

Supersuunnistaja kävi vieraissa

Tiedossa ei ole mitään raastavaa ihmissuhdedraamaa, vaan taas haastattelumuotoisesti toteutettu Supersuunnistajan kisarapsa. Hän osallistui ToisenNaisen kanssa Loppiaisrogainingiin ihan vaan kokeillakseen, viihtyvätkö he sen verran hyvin yhdessä, että uskaltavat lähteä yhdessä rogainingin MM-kisoihin ensi kesänä. Minua kun ei enää noille tosi pitkille reissuille mukaan saa ainakaan, jos ei saa pyöräillä.

ToisellaNaisella on ehjät jalat ja minua huomattavasti parempi juoksukunto. Hän olikin bongannut Supersuunnistajan FB-ryhmästä, jossa voi etsiä itselleen paria MM-kisoihin. Hän oli käynyt vähän stalkkailemassa Ääsääsin maraton- ja suunnistustuloksia ja otti sitten yhteyttä. Ja niin meillä oli upouusi sekasarjan tiimi kasassa. Mutta antaa herran itse kertoa, miten keikka sujui.

Ääsääs ja muut iloiset suunnistajat valmistautumassa koitokseen

Oliko kivaa?

Oli.

Millaista oli olla liikkeellä ihan uuden tyypin kanssa?

Ei siinä nyt periaatteessa ollut mitään uutta: minä suunnistin ja nainen juoksi perässä.

Supersuunnistaja ja ToinenNainen juonivat


Menikö reittisuunnittelu kinaamatta?

Joo, meni. Emme tunteneet toisiamme vielä niin hyvin, että olisi uskaltanut alkaa kinata. Olimme heti samaa mieltä kiertosuunnasta. Haastavinta oli, ettei kumpikaan meinannut uskaltaa kohteliaana ihmisenä tehdä päätöksiä, kun niitä piti tehdä.

Taisi olla aika rapsakka keli. Tuliko kylmä? Oliko liukasta?

Liukasta ei ollut. Kylmä tuli aina rastilla, kun piti ottaa hanskat pois, että sai leimattua. Eräs toinen sekajoukkue oli käynyt ojassa "uimassa". Sen verran viileää oli, että meille se ei tullut mieleenkään. Lisäksi molemmilta jäätyi juomat: varsinkin minun juomapulloni, mutta myös ToisenNaisen juomarepun rakko jäätyi. Energiapatukoista tuli niin kovia, että niitä järsiessä sai pelätä hampaidensa puolesta - kunnes keksin lämmitellä niitä housuissani. Ainoa syömäkelpoisena pakkasessa säilynyt energia oli geelit, joista tuli vain sitkeitä.

Lähtö tapahtui kello 11

Olet supersuunnistajan virassa myös uudessa joukkueessasi. Lunastitko odotukset?

Nooh, tulihan reissussa muutama pummi. Ja kun jouduin käyttämään kompassia, niin se ei sujunut kauhean vauhdikkaasti, koska en yleensä sitä juurikaan käytä. Yleiskartan kanssa suunnistaminen on aina vähän vaikeampaa, kun siinä ei ole niin paljoa yksityiskohtia kuin suunnistuskartoissa. Reitti oli onneksi tiepainotteinen, niin suunnistus ei ollut kovin vaikeaa.

Pitikö reittisuunnitelma? Sattuiko matkalla mitään jännää?

Reittisuunnitelma piti aika hyvin. Jouduimme lopussa jättämään yhden rastin hakematta, että ehdimme ajoissa maaliin. Reitillä oli muutamia todella hienoja rastipaikkoja, mutta muuten meno oli ihan peruskauraa.

Tänä vuonna reitti oli myös fillariystävällinen

Oletko tyytyväinen suoritukseenne? Miten meni?

Joo-o, olen tyytyväinen. Reittisuunnitelma ei ollut ihan optimaalinen. Olemme nyt jälkikäteen verranneet omaa suunnitelmaamme muiden tekeleisiin, ja totesimme, että muutamassa kohdassa olisi voinut valita toisin. Mutta ihan hyvä treeni oli. Olimme ilmeisesti sekasarjassa kolmantena.

Lähdettekö uudestaankin?

Luultavasti. Kummallakaan ei ainakaan ole mitään sitä vastaan.


Kuvat: Hannu Tenhunen / fokuso.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti