perjantai 23. tammikuuta 2015

Matkittiin tamperelaisia

Tampesterin triathlonisteilla on tapana treenata Pirkkahallilla juoksu-/pyörätreenejä siten, että he raahaavat fillarit ja trainerit hallille ja polkevat siellä radan vieressä välillä rataa juosten kiertäen. Seurakaveri ehdotti Facebookissa, että plagioisimme hävyttömästi Pirkanmaan teräsmiehiä ja menisimme kimpassa Esport Areenalle treenaamaan. Tästä seurasi ehkä kilometrin pituinen keskustelu, jonka lomassa doodlattiin päiviä ja käytiin kyselemässä Esportista lupaa. Ja lopulta tämän viikon keskiviikkona saimme kokoon kuuden hengen porukan. Esport lupasi hyvien huumekauppiastapojen mukaan tarjota ensimmäisen kerran ilmaiseksi.

Viesti ei ollut mennyt ihan kirkkaana perille tiskille asti, koska he hieman epäröivät meidän sisään päästämistämme. Ilmaisuus ei ollut ongelma, vaan fillarit: luulivat höpsöt, että meinaisimme polkea rataa ympäri. Esittelimme sitten heille ihmelaitteen nimeltä traineri ja pääsimme kuin pääsimmekin treenaamaan.

Esportissa oli väkeä kuin pipoa, koska samaan aikaan siellä oli Espoon Tapioiden juoksukoulu ja vielä heidän seuravuorokin. Mutta mahduimme me kuitenkin sekaan - ja saimme vähän katseltavaa juoksukoulun tekniikkatreeneistä alkuverkkamme ajaksi. Juoksemassa oli tuttujakin. :)

Osalla on vielä treeni kesken ja osa on jo lopetellut. Mutta kaikilla on kivaa!

Neljä meistä teki samaa ohjelmaa ja kaksi sooloili omiaan. Minä olin toinen sooloilijoista, koska en halunnut juosta liikaa Esportin kovalla pohjalla. Meikäläisen treeni koostui kolmesta kierroksesta:
 • 15 min pyöräilyä + 1,2 km eli 3 kierrosta juoksua
 • 20 min pyöräilyä + 1,2 km juoksua
 • 15 min pyöräilyä + 1,2 km juoksua
Ekan juoksun otin vähän liian löysästi, mutta kaksi jälkimmäistä osasin juosta kovempaa, kun tajusin, että ei se kolme kiekkaa ole pitkä matka, ja kyllä sen jaksaa juosta.

Minulla oli pitkästä aikaa ja kolmatta kertaa jalassa superpehmustetut Hoka one onet, ja nyt kovalla alustalla niiden turbojousitukset todellakin huomasi: oli kuin olisi pumpulissa juossut. Polvet eivät reagoineet juoksenteluun kipuilemalla, joten treeni oli kaikenkaikkiaan positiivinen kokemus. Ensi kerralla laitan kyllä toiset housut: pitkät juoksutrikoot olivat kuumat ja hiersivät vähän saumoista satulaa vasten. Mutta onhan se kivaa, että on parantamisen varaa.

Supersuunnistaja oli myös Esportissa juoksemassa vetoja, ja treenin jälkeen venyttelimme vielä yhdessä. Ääsääs keräili ihku mies -pisteitä ja oli ottanut minulle mukaan palkkarin. Hyvä juoma, parempi mieli. :)

Oli kyllä hauskaa. Jatkossa me koetamme saada porukkaa kasaan ja treenaamaan joka toinen viikko tiistaisin ja joka toinen viikko keskiviikkoisin. Minä loikkaan varmaan jatkossa tiistairyhmään, koska keskiviikkona minulla on tapana mennä kiipeilemään. Ja tiistaisin Esportissa ei ole ehkä niin kova ruuhka.

3 kommenttia:

 1. "Ihmelaite nimeltä traineri" :D :D Hyvä treeni teillä! Porukalla tuo paikallaan polkeminen on tosi paljon mukavampaa. T. Tampesterin triathlonisti :)

  VastaaPoista
 2. Seurasin kans sitä keskustelua facessa, mutta akillesongelmien takia tyydyin ajamaan keskiviikkona trainerilla kotona. Pete oli kyllä siellä teitä viihdyttämässä juoksuklubin treeneissä. Varmaan oli kyllä tosi hyvä treeni!

  VastaaPoista
 3. Pia. Joo pete ja muut klubilaiset tosiaan teki tekniikkaharjoitteensa siinä meidän edessä, kun alkuverkkailtiin. Hyvältä näytti. Toivottavasti mekin. :)

  Soile: Ihan totta. Kotona mulla pitää aina olla joku tv-sarja tai youtuben traineriohjelma viihdyttämässä. Esportissa riitti, kun oli juoksuklubi ja juttuseuraa - ja niitä vaihtoja.

  VastaaPoista