lauantai 28. joulukuuta 2013

Jouluna pyöräiltiin ja ensi vuonna vedetään leukoja

Jouluaaton sali oli vähän kökkö, koska työpaikan sali on kovin pieni. Siellä ei ole sellaisia olennaisuuksia kuten vapaa painonnostotanko, pena, jalkaprässi tai leuanvetotanko. Siksi homma meni pienimuotoiseksi käsipainopuuhasteluksi ja kahvakuulan heilutteluksi. Onneksi alkuverkaksi sai edes ajaa ihan oikeaa spinning-pyörää eikä tarvinnut kärsiä jostain kuntopyörästä.

Sinänsä ymmärrän, että on turvallisempaa hankkia duunisalille kasa laitteita, koska niissä ei saa itseään rikki yhtä tehokkaasti kuin vapailla painoilla, eikä niiden kanssa heilumiseen tarvitse kamalasti tilaakaan. Mutta kun ihminen on käynyt salilla 15-vuotiaasta, niin ei moista oikein arvosta. No, siksi minä käynkin muualla.

Joulupäivänä ja tapanina kävin sitten polkemassa. Hitusen alkoi keljuttaa nastarenkaat, mutta kyllä sen rutinan kesti. Ja eniten ne ärsyttivät vain maantiellä. Lohdutukseksi sain paljon mäkiä. Ensin poljin pari kertaa Klaukkalan Tornimäen huipulle. Koetin ottaa sieltä mäen päältä maisemakuviakin, mutta kännykkä ei ole näemmä osannut. Se valittelikin jotain SD-kortista, mutta luulin bootin auttaneen. No, se mäki on sellainen pikkunyppylä, jossa on jopa pieni laskettelurinne - mutta jolle kaikki Itä-Suomen ja pohjolan ihmiset varmaan nauraisivat räkäisesti. Kuitenkin jouduin polkemaan ihan hiki hatussa, kun huipulle halusin. Tornimäen jälkeen ajelin Lahnuksentietä Serenalle ja poljin siellä hiekkateillä melkein Petikkoon asti. Käännyin takaisin, kun matkassa ollut vesi alkoi olla lopussa. Evääksi ottamistani suklaakonvehdeista söin vain kaksi. Sunnuntaina koetin polkea metsäpoluilla, mutta luovutin, kun kaatuilin koko ajan. Poljin sitten siihen päälle noin kympin maantiellä.

Koska lenkkikuvat epäonnistuivat, kuvituksena
toimii nukkuvan kissan tassu ja joulukuusi

Supersuunnistaja löysi eilen Juoksufoorumilta hauskan leuanvetohaasteen, jonka heti adoptoin omaan käyttööni. Haasteella on myös FB-ryhmä. Idea on vetää leukoja siten, että tammikuun eka päivä vedetään yksi leuka ja jokaisena päivänä yksi leuka enemmän kuin edellisenä päivänä. Kaikkia päivän leukoja ei tarvitse vetää putkeen. Tämä haastehan on kuin luotu minulle, joka haluan saada sen 10 leukaa putkeen. FB-sivulla on muuten linkattu motivaatioksi Rahkiksen jenkkileuatusspektaakkeli. Ehkä se leuatus vihdoin iskee läpi kansan syvissä riveissä... :)

Mulla on muitakin hyviä ideoita ensi vuoden liikuntatavoitteiksi ja uudenvodenlupauksiksi. Mutta taidan postata niistä ihan oman postauksensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti