lauantai 24. kesäkuuta 2017

Uudet portaat!

Tiesittekö, että Kauniaisissa on laskettelurinne? No, miksei olisi - Kauniainen on kuitenkin Kauniainen. Tiesittekö, että sen laskettelurinteen reunassa on nykyään portaat? Sellaiset samanlaiset kuin Malminkartanon jättärillä, mutta lyhyemmät. No, nyt tiedätte!

Supersuunnistaja pinkoo portaissa

Portailla oli viralliset avajaiset viime viikon keskiviikkona. Kävimme kokeilemassa Supersuunnistajan kanssa portaita jo silloin, mutta unohdin ottaa kameran mukaan. Harmi, koska silloin portailla oli hieno ilmapalloportti ja kaiteeseen kiinnitettynä viirejä.

Koska innostuin kovasti Beerway to Hellistä ja tahdon ensi vuonna itse mukaan, aion nyt treenata vähän ylämäkiä. Supersuunnistaja ehdotti, että koettaisin käydä kerran viikossa Kauniaisten mäen portaissa. Ja minä keksin lisätavoitteeksi, että kiipeän joka kerta yhdet portaat enemmän.

Viimeksi paikalla oli myös Morris-koira, joka oli paremmassa kunnossa kuin
minä ja juoksi portaita sen kummemmin hengästymättä.

Olen nyt käynyt portailla kahdesti ja molemmilla kerroilla olen ollut tosi väsynyt. Treeni on ollut siksi aika lyhyt, joten kierrosten määrän kasvattaminen ei tule olemaan hankalaa seuraavan 8-9 viikon aikana. Viimeistään siinä vaiheessa, kun treeni kestää tunnin, koetan panostaa enemmän portaiden juoksemiseen. Nyt se ei vielä oikein suju ylös asti.

Minäkin juoksin viimeisen kierroksen

Kauniaisten portaat ovat tosiaan kuuluisempien Jättärin portaiden pikkuveli. Niissä on 214 askelmaa, mikä on ainakin meikäläisen kunnolle ihan sopiva määrä. Olen käynyt Kauniaisissa nyt vain iltaisin, ja ainakaan silloin siellä ei ole ollut ruuhkaa. Molemmilla kerroilla on ollut muitakin paikalla, mutta kaikki ovat mahtuneet hyvin tekemään treeniään omaan tahtiinsa. Jättärillä tuntuisi joskus olevan portaissa aika ryysis. Jos siis kaipaat vaihtelua tai asut muuten vaan tosi Espoossa, niin Kauniaisten portaat voivat olla ihan varteenotettava vaihtoehto Jättärille.

Missä ovat Suomen parhaat portaat? Levillä on ainakin pitkät ja vittumaiset portaat ja Pispalan portaat ovat myös aika maineikkaat. Niissä en ole vielä ikinä ollut, mutta mieli kyllä tekisi.

2 kommenttia:

  1. Jyväskylän Harjun portaita voi kyllä suositella. Kiveä ja joitain tasanteita, askelmia en ole laskenut. Bonuksena portaiden pituudelta kaidekukkasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttävät ainakin kuvissa prameilta. ja kiviportaat ovat ainakin eroikoisuus kaikkien puuportaiden seassa.

      Poista