sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Supersuunnistaja yöjalassa

Meillä on Supersuunnistajan kanssa avoin rogaining-suhde. Molemmilla on nykyään oma rogaining-tyttöystävä. Minä olen käynyt jo kerran ja menen taas ensi viikonloppuna rogaamaan Vuorikiipeilijä M:n kanssa. Sen takia minä kannustin Supersuunnistajaa hoitamaan omaa suhdettaan ja pyytämään ToistaNaista Tampereen yö-rogainingiin, ettei vahingossakaan kävisi niin, että ToinenNainen löytäisi vaikka toisen parin. Roga sopi ToisenNaisen aikatauluihin, joten Ääsääs ja hän lähtivät suunnistamaan perjantain ja lauantain väliseksi yöksi Tampereelle. Minä lähdin mukaan kuskiksi. Ja taas Supersuunnistaja kertoo kisasta perinteisesti haastattelumallilla.No, oliko kivaa?

Oli.

Mitä pidit maastosta?

Maasto oli asfalttia. Tämä oli tiedossa ja odotettavissa oli tiejuoksua. Mutta asfalttia oli ehkä vähän liikaa minun makuuni.

Supersuunnistaja ja ToinenNainen odottelevat lähtölaukausta

Millaisen suunnitelman teitte ja pitikö se?

Tavoitteena oli tehdä noin 60 km reitti. Ja matkalle haluttiin ainakin yksi ABC-asema, mistä sai lisää juotavaa. Emme ottaneet montakaan metsärastia reitille, koska ne ovat aina vaikeita pimeässä. Varsinkin kun rasteilla ei ollut rastilippuja tai heijastimia. Suunnitelma piti aika hyvin. Aikataulullisesti olimme miettineet homman niin, että Tampereen keskustassa piti olla viimeistään neljän tunnin jälkeen. Olisimme varmaan olleetkin, mutta halusin ennen sitä hakea muutaman ylimääräisen rastin, etteivät rastit loppuisi kesken. Lisäsimme reittiin kaksi viiden pisteen rastia ja yhden kakkosen. Pois jäi yksi kahden pisteen rasti ja yksi kolmonen.

Kisaajia oli monta sataa eivätkä kaikki mahtuneet edes keralla kuvaan.

Oliko Tampereella baareissa juhlakansaa? Saitteko kommentteja?

Oli jonkun verran väkeä liikkeellä. Saimme vähäksi aikaa myös juoksuseuraa, kun eräs juhlija halusi pummata meiltä kyydin. Neljän jälkeen parkissa olleesta autosta ihmeteltiin meille, suunnistammeko oikeasti tähän aikaan yöstä. No, ei ku ihan läpällä.

Lähdössä nopeimman startin saivat tietysti pyöräilijät

Tapahtuiko yön pimeinä tunteina mitään muuta mainittavaa?

Yhdellä rastilla oli kolmen hengen kuvaustiimi paikalla. Pääsimme kapuamaan myös Pispalan portaat. Kävellen ne olivat ihan kakunpala.

Rogauskansa lähti kohti ensimmäisiä rasteja jukolahenkisenä valonauhana.

Tuliko pummeja?

Tuli muutama pienempi pummi. Ne tulivat metsässä, kun menimme pois poluilta. Ei kuitenkaan mitään suurempaa.

Olitte kakkosia. Oletko tyytyväinen suoritukseenne?

Kyllä. Kaksi pistettä lisää olisi voinut ehkä saada, mutta se ei olisi vaikuttanut sijoitukseen mitenkään. ToinenNainen oli kuitenkin kisan paras nainen, koska voittajat olivat miespari.

Tämä jäi odottelemaan aamua.

Onko tapahtuma toimiva? Lähtisitkö uudelleen?

Joo, järjestelyt toimivat hyvin. Aamupuuro tosin oli mautonta. En tiedä, kuinka monta vuotta Tampereella voi vielä rogata ennen kuin maasto käy liian tutuksi. Mutta meille kerta oli kuitenkin ensimmäinen, niin voisin lähteä uudelleenkin.

Tossu- vai fillarisarjaan?

Tossuilla mieluummin, koska näin myöhään syksyllä on vähän liian märkää eli liukasta minulle maastopyöräilyyn.

2 kommenttia: