lauantai 11. huhtikuuta 2015

Aivan ihana lenkki

Tänään oli todella ihana, aurinkoinen päivä, ja minä menin piiitkälle pyörälenkille. Ja mulla oli tosi kivaa! Päätin tehdä pitkän ja rauhallisen lenkin, jotta voin treenata kestävyyttä ja energian nauttimista Tour de Härkätietä varten. Tavoitteena oli polkea 3-4 tuntia - ja 3 h 38 minuuttia multa lenksukkaan meni.

Supersuunnistaja meni juoksemaan sinne, minne tällaisena päivänä menee puoli pääkaupunkiseutua eli Malminkartanon jätemäelle. Minä hyppäsin pyörineni hänen kyytiinsä, ja aloitin lenkkini Malminkartanosta väistäen näin varmaan ainakin kolmet liikennevalot. Lenkkini kulki Malminkartanosta Turuntielle, sieltä Lahnuksentietä Klaukkalaan, mistä poljin Lepsämän kautta takaisin Porintielle, Velskolaan ja Bodomin reunaa Muuralaan. Sitten kävin heittämässä vielä kunniakierroksen Siikajärventiellä, minkä jälkeen tykittelin Jorvin mäen ylös ja poljin kotiin.

Lenksukan jälkeen käytiin syömässä ja sitten vietiin kissat ulos

Matkaa mittariin kertyi noin 82 km. Eli toinen samanlainen pitäisi vielä polkea ja olisin jo melkein Turussa. :) Koska poljin hiljaa, voisin kuvitellakin pystyväni polkemaan Hämeenlinnasta Turkuun. Siitä en ole vielä ihan varma, että poljenko enää takaisin. Mutta mun ei tarvitsekaan vielä päättää. Supersuunnistaja on luvannut tulla Turkuun vastaan, jos vaikka haluan luovuttaa puolimatkassa. Hän lupasi myös heittää mut aamulla Hämeenlinnaan. Sen jälkeen Ääsääs meinaa suhata takaisin Espooseen juoksemaan Bodom trailin ja tulla sitten Turkuun syömään ja kysymään, että luovutanko. Mua ihan vähän ahdistaa tuo autolla suhailu pitkin eteläistä Suomea, mutta on tuo kyllä kamalan kiltisti tehty.

Oikeasti me kyllä käveltiin ja nuuskuteltiin paljon, mutta
kuvia saa vain silloin, kun istutaan katselemassa tipuja tai
muuta jännää.

Mutta tänään lenkillä oli tosiaan aivan ihanaa! Aurinkoinen sää sai mut tosi hyvälle tuulelle ja sain hyvän käsityksen siitä, miten mun pitää nauttia Härkätiellä energiaa, että jaksan polkea. Moikkailin paljon iloisia kanssapyöräilijöitä, näin kevään kukkasia, samanlaisen fillarin kuin omani (joka meni musta Velskolan mäissä ohi, haha) ja eläimiäkin: muunmuassa sisiliskon ja tosi pulleita sorsia. Tuli kertakaikkiaan kokonaisvaltaisen hyvä olo. Ja hampurilainen maistui lenkin päälle todella hyvältä.

2 kommenttia:

  1. Totta, keli oli kyllä mahtava tänään. Mää möllötin pitkät pätkät koirien kanssa pihalla ja nautiskelin vaan. =)

    Tour de Härkätie kuulostaa kivalta.

    VastaaPoista
  2. Niin kuulostaa. Tosin välillä se kuulostaa myös aika pelottavalta - varsinkin näin pyöräilykauden aluksi.

    VastaaPoista