maanantai 12. syyskuuta 2011

Säännöstely alkoi

Mutta oma vika. Mitäs kärtin ja kerjäsin annoskokojen tarkistamista, kun PT siitä kerran mainitsi. Nyt sitten alkavat ankeat ajat:

  • Hunajaa tällä viikolla vain 1 tl päivässä. Eli saan päättä, mihin yhteen päivän annoksista saan laittaa lusikallisen hunajaa. Tähän asti sitä onkin mennyt 3-5 tl päivässä...
  • Smoothiesta banaani pois. Sen voi korvata lorauksella kookosmaitoa tai -kermaa tai avokadolla. Olen käyttänyt banaania piilottamaan macan makua, joka ei ole välttämättä huono, mutta ei se varsinaisesti hyväkään ole.
  • Puolikas avokado päivässä. Tai jos avokado on todella pieni, niin saan syödä kokonaisen. Avokadolla on saanut myös täyteläisyyttä smothieen.
  • Iltapalalla ei niinkään pienennetä iltapalan kokoa, mutta partista säännöstellään: lisään tarvittaessa vähän marjoja ja proteiinijauhetta (jos siis ei nälkä meinaa lähteä) mutta partista saan syödä vain yhden kukkurallisen ruokalusikallisen. 
  • Kun partis loppuu, niin tilalle pitää vaihtaa valion maustamaton luomujogurtti, ja sitä saa syödä yhden desin kerralla

Ja selvennykseksi vaan, että elämäni ainoa lohtu viime aikoina on ollut partis + hunaja + cashew-pähkinät. Tuota herkkua voin vedellä huomaamattani puolikin partissankollista kerralla. Menisi toki enemmänkin, mutta sen yleensä jo huomaan...

Lounaalle tuli ohjeeksi syödä hitaasti ja  pureskella hyvin. Minun pitää tunnustella, että syön vain sen verran, että nälkä lähtee, mutta ei enempää.

Tänään sitten pistin elämän risaiseksi: söin iltapalalla viimeisen banaanin pois kuleksimasta rahkan kanssa, ja laitoin sekaan jopa kaksi teelusikallista hunajaa. Siis kiskoin hurjasti hiilareita iltapalalla. Tuhma Minttu! ;) 

Mutta ei huonoa jos ei jotain hyvääkin: kyselin tänään rainerilta huomisista treeneistä ja kerroin samalla, että tuli sitten jumpattua reilu 7h ja venyttelyjen kanssa meni se 8h rikki. Kysyin, että lasketaanko se. Ja kun illalla rainer pisti tekstarilla infoa huomisesta, oli tekstarin lopussa tällaista:
"Ja venyttely lasketaan! En mä ehkä ihan oikeasti uskonut, että teet sen, mutta nyt tiedän, että tarkkana saa olla!" 

(Olin siis maininnut olevani pikkasen jääräpäinen ja ihan vähän yllytyshullu.) Tulin ihan kauhean iloiseksi.  Jotenkin on vain ihanaa olla tunnustetusti uskomattoman hullu. :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aika minimaalisilta noi annokset. Joku ruokapäivä/viikko-kirja ois hauska postaus.

    VastaaPoista
  2. No ei noi nyt koko päivän ruuat ole. Ja 1rkl partista ei ole normaali kotitalousmitta vaan sellaine "niin paljon, kun lusikalla saa pöntöstä nousemaan". :)

    Melkoisen henkilökohtaista tuollainen päivän ruokailut, mutta toisaalta kauheen helppo toteuttaa, koska pidän ruokapäiväkirjaa. :)

    Otetaan harkintaan.

    VastaaPoista