perjantai 16. syyskuuta 2011

Mitä söin tänään

Annan mieliksi listasin ja jopa kuvasin tänään ruokani.Koetan tällä hetkellä minimoida eläinkunnan tuotteiden nauttimiseni, koska olen aika hapan ämmä. Nyt kolmena aamuna on sylkeni pH ollut himpun päälle 6. Eli suussani jyllää siis jatkuva happohyökkäys. Ihan jo hammasparkojeni tähden kokeilen nyt sitten alkalisoivaa ruokavaliota.Nyt vielä kulutan loput maitotuotteeni pois, mutta ensi viikolla olen varmaan aika vegaaninen.

Aamu alkoi klo 6 pintaan 3 desillä suodatettua vettä, jonka seassa oli limeä ja suolaa. Pistän litraan vettä puolikkaan limen mehun ja 1 tl kirkastamatonta merisuolaa. Loput litrasta menee aamupäivän aikana töissä. Muut vedet ovat sitten suolaamattomia. Töissä juon hanavettä ja kotona suodatettua hanavettä. Taisi tuon mineraaliveden lisäksi upota tänään reili 1,5-2 litraa. En urheillut, niin ei ollut kovin jano.

Before
 Ensimmäinen ruoka oli smoothie, jonka nautin töissä n. klo 7:30. Siihen tuli romaine ja lollo rosso -salaatteja, pinaattia, parsakaalia,  puolikas avokado (eli päivän kiintiö), 150g mago-ananas-papaijasekoitusta (pakkasesta, Rainbown Smoothie-hedelmät), 1 rkl pellavansiemenrouhetta, 1 tl macaa, 1tl siitepölyä ja 2 rkl spelttimysliä. Sekaan lorautin puolisen litraa vettä. Nautin aamupalaksi kaksi kolmannesta koko setistä ja loput jemmasin iltapäivälle.

After
Nautin smoothien töissä työnteon ohessa. Koska puuhasin muuta samaan aikaan, niin smoothien juomiseenkin meni varmaan puolisen tuntia. Pienen tauon jälkeen join myös kupin kahvia maidolla. En ottanut kuvaa.

Lounaalla (klo 11) ei ollut tarjolla mitään järkevää, joten tyydyin salaattibuffetiin. Lapoin lautaselleni salaattisekoitusta (kaivelin tummimpia salaatteja ja väistelin jäävuorisalaattia), juustosalattia (emmental-kuutioita (ehkä 100g?? - ja joo iivil eläinperäistä, mutta piti saada prodea pitämään tyttö kylläisenä), salaattia, oliiveja ja joitain muita kasveja, joita en muista), papuja (mustia ja vihreitä), porkkanaraastetta, tomaattia ja siemeniä. Lautasella saattoi olla vielä jotain muutakin kasvia. En rehellisesti sanottuna muista. Salaatin kostukkeeksi lorautin balsamicoa ja oliiviöljyä. Lautanen oli mallia "sikatäynnä". Tuli hitusen hiilaroituakin, koska nautin myös kaksi hapankorppua oivariinilla (Katri Antell ei tarjoile voita). Join vettä. Ja unohdin ottaa kuvan. Jälkkärin korvasin päärynällä, koska en oikein osaa olla ilman - jälkkäriä siis.

Joku rohmu söi puolet enne kuvaa!
Lounas pitää nälkää pari tuntia. Sitten pitää alkaa vetää välipaloja. Ensimmäisen välipalan eli noin 1,5 dl saksanpähkinöitä nautin tänään klo 12:30 alkaen. Meni siihen naposteluun ehkä puolisen tuntia. Join tässä yhteydessä myös kupin kahvia maidolla. Kuvan muistin ottaa vasta, kun olin kiskonut jo puolet pähkinöistä kitusiini.

Kolmen maissa join loput smoothiet.



Pussillinen herkkuja
Sitten menin kampaajalle ja hakemaan Sokokselta lyhennetyn hameeni. True kanana palasin vielä 1,5 tunniksi töihin. Siellä napostelin pussillisen kuivattuja karpaloita (50g).

Pussin sisältö. Omnom.

Seiskan jälkeen raahauduin väsyneenä kotiin, ja vaikka minulla ei ollutkaan nälkä, niin en millään jaksanut lähteä lenkille. Päätin siis syödä. :)

Ateria koostui kolmesta siivusta luomumunakoisoa, jotka paistoin pannulla. Keittelin kaveriksi vähän porkkana-kukkakaali-parsakaalisekoitusta pakkasesta (vaikka porkkanaa ei saisikaan syödä näin myöhään). Kostukkeeksi mukaan pääsivät 1/3 tötsää go green salsaa (hieman tulista, nom) ja 3 kukkurallista ruokalusikallista raejuustoa. Raejuusto oli osa "syön loput maitotuotteet pois kuleksimasta" -projektiani. Kohta ovatkin jo ploppu. Join vettä - pari tuopillista. Teki mieli vähän jälkkäriä, joten söin vielä luomupäärynän, jota en jaksaut kuvata. Kaikki ovat varmaan nähneet päärynöitä.


Siinäpä se. Minulla ei ole hajuakaan, onko tämä paljon vai vähän ruokaa. Mitä muut olette mieltä? PT sanoisi varmaan, että 1rkl raejuustoa olisi riittänyt ja että olisin voinut juoda enemmän suolavettä. Muuten en usko, että hänellä olisi ollut mitään muuta sanottavaa.

Olisin varmaan voinut syödä vielä illalla jotain, mutta olen nyt niin puhkipoikki, että menen varmaan ihan just nukkumaan. Jaksan sitten huomenna jumpata tämänkin päivän edestä (pk-alueella toki). Ja syödä lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti