sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Suunnistamassa isolla kirkolla

Supersuunnistaja ilmoitti minut tammikuussa yllättäen ja täysin pyytämättä suunnistuskisaan nimeltä Helsinki City-O. Se on hieman "rogahtava" suunnistus, missä ensin haetaan kasa rasteja mielivaltaisessa järjestyksessä, ja lopussa on kaikille yhteinen muutaman rastin normaali rata. Kisa käydään kuitenkin ihan yksilökisana, kuten oikeatkin suunnistukset. Isäntä juoksi pisimmän reitin eli 15 km ja minä sain osallistua kympin sarjaan. Tarjolla olisi ollut vielä vitonenkin.

Auton viressä ollut rasti, jolla oli alussa ruuhkaa.

Kisan lähtö ja maali olivat Koffin puistossa, joten suunnistus tapahtui todellakin ihan Helsinki cityssä. Koska kisa alkoi sunnuntaina klo 10, ei teillä ollut kuitenkaan liikaa liikennettä. Ihan kisan loppupuolella alkoi näkyä vähän enemmän äänestäjiä sun muita liikkeellä olleita jalankulkijoita.

Maisema rastilta 136 rastille 137 (joka oli tuon patsaan juurella)

Minulla oli tyypilliseen tapaan vähemmän keveät sunnuntaijalat, mutta koko kisa oli silti oikein hauskaa menoa. Rasteja oli niin tiuhassa, ettei suunnistuksen lomassa ehtinyt liikaa kärsiä raskaasta askeleesta. Valkkasin ekan rastini lähes yksilöllisesti, mutta tokalla rastilla olikin sitten ihan kamala ruuhka. Koska rastille oli jonoa, kävin kurkkaamassa samalle kadulle parkkeeratusta autostamme, josko siellä olisi kynää. Eipä löytynyt. Muta ihan hyvin minä muistin ilman kynääkin, millä rasteilla olin jo käynyt. Mitä nyt ihan lopussa meinasin mennä uudelleen ekalle rastilleni. Huomasin mokan kuitenkin aika pian enkä pummannut kuin ehkä 20 metriä.

Leimausta

Kolusin kartan läpi aloittamalla vasemmasta alakulmasta ja kiertämällä sen vastapäivään pientä siksakia tehden. Kerran muutin suunnitelmaani lennosta, koska lähdin rastilta väärään suuntaan. Toisella kerralla muutin suunnitelmaa muuten vaan, koska uusi järjestys tuntui fiksummalta. Huomenna tulee toinen postaus, missä näette reittini ja kartan tarkemmin, joten spekutellaan reittivalintoja lisää seuraavassa postauksessa.

Iloinen suunnistaja urakan jälkeen

Reitti tuntui kohtalaisen hyvältä. Ihan alun olisi voinut tehdä toisin, ja nyt tokavikana olleen rastini olisin voinut käydä noukkimassa kenties jo aiemmin. Muuten olen varsin tyytyväinen reittivalintoihini. Sijoitus oli lopulta 50 / 79 ajalla 1:37:38. Tuoksia voi tuijotella tuolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti