maanantai 10. huhtikuuta 2017

Karttapornoa eilisestä suunnistuksesta

Ja sitten ihanaa syväanalyysia kaikille karttafaneille! Minun gpx-käppyräni on ladattuna rastit.fi-palvelussa, mistä voi zoomailla tarkemmin reittivalintaani. Joissain kohdissa gepsi on heilahtanut väärälle puolelle tietä, mutta aika hyvin se kuitenkin toimi.

Ruutukaappaus reitistäni
Koska rastit.fi numeroi rastit ykkösestä alkaen, otin kuvan vielä kartastani. Sen voi klikata suuremmaksi.

kartta, josta näkee oikeat rastinumerot
Tuumailin lähdössä, että lähimmille rasteille tulisi alussa ruuhkaa. Siksi valitsin omaksi ekaksi rastikseni 158:n, joka olikin tosi ernu valinta. Kun pääsin siltä rastille 132, pääsin kuitenkin nauttimaan jonottamisesta. Alku ei mennyt siis ihan jiiriin, varsinkaan kun seuraava reittivalintani rastille numero 131 ei ollut ihan paras.

Rasteille 134 sekä 138 juoksin kuulemma optimaalisemmin kuin Supersuunnistaja. Jee! Mutta rastilta 163 lähdinkin taas epähuomiossa väärään suuntaan. Muutin suunnitelmiani sitten lennosta ja hain rastit 148 sekä 162 ennen rastia 133. Tarkoitus oli alunperin hakea ne vasta oikeasta yläkulmasta tullessani.

Rastille 130 juoksin vähän turhaan yhden korttelin ympäri. Isoin moka ehkä oli, kun pummasin rastile 147 vahingossa pihan läpi (en ollut ainoa - se näytti tieltä!). Juoksin rastille 145 pihajärkytyksen takia ihan höpösti kiertäen. Olisi pitänyt mennä portaita puiston puolelle ja oikaista ihan turha nurkka Olympiaterminaalin edessä.

Kartan yläreuna sujui oikein kivasti. Osasyynä saattoi olla tässä vaiheessa jo hidastunut vauhti: olipahan aikaa keskittyä suunnistamiseen. 129:ltä meinasin lähteä uudelleen rastille 158, mutta huomasin kuitenkin virheeni vielä saman korttelin aikana. Rasti 142 jäi harmittavasti loppuun. Se olisi ehkä kannattanut hakea jo rastin 164 jälkeen. Nyt sain juosta sen takia parin korttelin bonuslenkin.

Kaupunkisuunnistus on siitä kivaa, ettei mitään ihan kamalia väärillä kallioilla pörräämisiä pääse tulemaan. Toisaalta, koska suunnistus on helppoa, pitäisi osata juosta kovaa. No, enpä osaa. Mutta saatan silti osallistua ensi vuonnakin Helsinki City-O:hon, jos vain olen maisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti