tiistai 29. joulukuuta 2015

Parasta vuodessa 2015

En jaksa tehdä mitään sellaista perinteistä vuosikatsausta, jossa kerron, että tammikuussa tein sitä ja helmikuussa tätä. Lukekaa blogia, saatana. :) Sen sijaan ajattelin listata vuoden erilaisia kohokohtia ja kuvittaa postauksen vuoden kivoimmilla kuvilla.

Tämä on yksi siisteimmistä ottamistani kuvista ikinä: icebug Winterrunin lähtö


Uinti oli tänä vuonna kaikenkaikkiaan tosi siistiä. En osaa oikein valita yhtä uintikohokohtaa, joten listaan ne kaikki:

 • Pääsin vihdoin 30 minuutin uintitestissä yli 1500 m
 • Olin uintileirillä ja kerrankin uin niin paljon, että sain uinnista lihakseni kipeiksi
 • Nousin Levillä uinnista ensimmäisenä naisena vedestä, mikä on aika fantsua
 • Opin uimaan perhosta (ainakin jotenkuten)
 • Opin vauhtikäännöksen, mikä tekee altaassa uimisesta paljon siistimpää
Tämä Winter trail runissa otettu kuva on ehkä koko
blogihistorian söpöin (jos kissakuvia ei lasketa)


Suunnistin ihan vahingossa 2015 enemmän kuin alunperin oli tarkoitus. Ensin menin ostamaan suunnistuslisenssin ja sitten jouduin vahingossa juoksemaan Venlojen viestin lisäksi myös Jukolassa. Ja koska Venlat ja Jukola yhdessä ovat olleet jo jonkin aikaa minun unelmani, on vuoden suunnistuselämys koko Louna-Jukola. Ja onhan Jukolan viesti aina ihan pirun hyvin järjestetty tapahtuma.

Kiipeilystä saa paljon kivoja kuvia.
Tässä näkyy eittämättä minun paras puoleni :)

Vuoden suurin henkinen vuoristorata oli ehdottomasti Tour de Härkätie. Kuten jo toukokuussa taisin kirjoitella, niin nyt ymmärrän tuota rakasta ultrajuoksijaani hieman paremmin. Mielialanvaihtelut pitkän urheilusuorituksen aikana ovat ihan uskomattomia. Mutta maaliin pääsy on todella palkitsevaa.

Minä vaan jotenkin rakastan tämä kuvan värejä.
Kuva otettiin jossain Someron ja Hämeenlinnan välillä
vähän ennen auringonlaskua.

Kesän ainoa ja siksi paras Multisport-kokemus oli oikeasti tosi hauska, koska siellä saatiin pelleillä Finnfoam-levyillä. Muutenkin järkkärit olivat panostaneen questeihin, ja ne olivat tosi kivoja. Ja kyseinen päivä taisi olla kesän kaunein. Lisäksi me uimme niin hyvin, että ohitimme monta paria. Emmekä edes hävinneet!

Supersuunnistaja juoksee karhunkierrosta toukokuussa

2015 oli toki täynnä kivoja parisuhdeurheiluhetkiä, mutta vuoden paras parisuhde-elämys taisi olla Levillä, kun juoksimme käsikädessä maaliin. Minulle teki ihan kamalan hyvää nähdä Supersuunnistaja silloin Levi blackissa, kun olin ihan maani myynyt. Olimme molemmat ihan puhki, rikki ja kyrpä otsassa, mutta tsemppailimme kuitenkin toisemme hölkkäämään maaliin kävelyn sijaan.

Supersuunnistaja tuli juuri kotiin ja sanoi, että Unski suuttuu, jos se ei pääse
blogiin. Olkoon tämä siis vuoden pakollinen kiintiökissakuva.

Vuoden hienoin luontoelämys oli telttaretki Porkkalanniemeen, missä koimme upean auringonlaskun, näimme linnunradan (joo, olen kaupunkilainen) ja heräsimme vielä katsomaan ihanaa auringonnousua. Lisäksi retkiseura oli ihan parasta.

Porkkalanniemen auringonlasku


Vuosi oli täynnä kivoja kisoja, mutta kivoin niistä oli ehkä kuitenkin Mammuttimarssi. Se on idealtaan niin pöhkö, että se on vaan paras. Lisäksi sain kisata yhdessä Supersuunnistajan kanssa, mikä on aina kivaa. Ja meillä meni vielä tuloksellisestikin vallan mainiosti. Ei sittenkään! Pakko vaihtaa vuoden kisaksi Kaljamaili, koska se on - no KALJAMAILI! :D

Myös Rondanessa oli aivan mieletöntä luontoa. Tämä kuva on karuudessaan yksi
Rondanen lemppareistani. Maisemat ovat pokkarikuvissa jotenkin latteita, joten
ne eivät pärjää. Ja Supersuunnistaja näyttää aina niin hyvältä näissä kaukokuvissa. ;)

Vuoden siistein vahinko-onnistuminen oli, kun tein Vuorikiipeilijä M:stä suunnistajan. Joulupukki toi sille jo oman emitin ja aivopesen häntä juuri ensi kesän Jukolan viestiin. Peto on irti!

Melontaretkellä Lohjanjärvellä.

2015 oli siis mitä mainioin! Ja koska jo nyt vuodelle 2016 on tiedossa vaikka mitä kivaa, ei se mitenkään voi olla edeltäjäänsä huonompi. Kohti uutta vuotta siis!

Kiitos 2015! Olit kiva!

3 kommenttia:

 1. Joo, kiitos luen kyllä jatkossakin! Tämä on yksi suosikkiblogini monipuolisten lajien ja Unskin vuoksi.
  Multa on mennyt jotenkin ohi, miten tuon vauhtikäännöksen opit. Pitää paremmalla ajalla käydä lukemassa uintijuttujasi ja katsoa, miten se onnistui. Itse olin pari vuotta sitten alkukeväästä ( eli flunssakaudella) uintikurssilla - opin kyllä uimaan, mutta harmikseni olin sitten viimeisellä kerralla flunssassa. Siinä meni perhosuinnin alkeet ja varsinkin tuo vauhtikäännös. Ei sitä tietty siinä ajassa olisi edes oppinut, mutta olisi saattanut edes tajuta, mitä tavoitella...
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo itse asiassa varma, oonko kirjoitellut kauheesti vauhtikäännöksestä. Oon saattanut ehkä riemuita jossain ohimennen, että nyt se alkaa sujua. Mutta voisin ehkä kirjoitella joskus, mitkä asiat mulle oli siinä vaikeita ja millä ohjeilla sain oivalluksia.

   Poista
 2. Et muuten ehkä olekaan varsinaisesti kirjoittanut. Eikä tarvikaan, mutta jos muistat jonkin harjoitteen tai jipon, millä nuo oivallukset tuli, niin olisihan se kiva. Olen jotain videoita katsellut ja ohjeita lukenut, mutta... Uinnissa moni asia tuli tosi pienien palojen ja oivallusten kautta ja haluan uskoa, että se on tuossa käännöksessäkin niin. :)

  VastaaPoista