sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Retkellä

Olimme muutama viikko sitten kaveriporukalla ulkoilemassa Nuuksiossa Karjakaivolla (se on järvi). Vuorikiipeilijä M oli bongannut kuviamme Facebookista ja huokaili, että hän haluaa myös Nuuksioon. Vaikka eilen ei ollutkaan ihanaa uutta puuterilunta tai edes aurinkoa, niin emme antaneet sen häiritä, vaan toteutimme M:n toiveen ja lähdimme hänen ja Heppatyttö I:n kanssa uudelle metsäretkelle. Tarpeeksi surkealla säällä saa olla Nuuksiossakin rauhassa. Kauniina päivänä voi käydä niin, ettei saa edes autoa parkkiin.

Vuorikiipeilijä M oli pakannut kiviä reppuun
saadakseen edes vähän treeniä Nepalia varten.

Supersuunnistaja bongasi Nuuksion kartasta Sorlammen luontopolun, joka oli meille kaikille ihan uusi tuttavuus. Lenksukka oli 5,5 km pitkä, joten se sopi mainiosti retkikohteeksi, kun kaikkien piti vielä illalla ehtiä laittautua näteiksi ja lähteä hippaamaan ja humppaamaan kukin taholleen.

Karttaa ei tarvittu, kun oli niin hyvät opasteet.
Hiidenpesä oli merkitty karttaankin, mutta "luola"
oli vähän pettymys

Reitti kiersi kaksi pientä lampea: Sorlammen ja Lajalammen. Sorlammen rannalla on grillikatos ja uimaranta. Siellä saisi myös leiriytyä. Minä jo mietiskelin sitä kesäisen telttaretken kohteeksi, mutta koska Sorlammelle pääsee Pirttimäestä hiekkatietä pikin (nyt siellä oli latu), voi grillikatos olla kesäviikonloppuina nuorison kansoittama.

Supersuunnistaja duunaili pilkkeitä joulupukin tuomalla retkikirveellä
Nyt saimme kuitenkin grillailla maggaramme ihan rauhassa: Meidän lisäksemme ulkoilemassa oli (muistaakseni) kahdeksan koiraa palvelusväkineen, mutta yksikään niistä ei malttanut jäädä tauolle. Mutta ihan hyvä niin: meillä oli niin paljon evästä mukana, että valtasimme niiden kanssa koko pöydän.

Retki taisi jäädä "plussan puolelle", koska eväitä oli "tarpeeksi"
(tässä ei ollut edes kaikki). Pitää syödä hyvin, että jaksaa. :)

Minä olen tässä koko ajan toivonut kunnon talvea, että jäälle uskaltaisi lähteä kävelemään. Olisi niin kivaa retkeillä nyt talvisaikaan jalan jollekin saarelle. Eilen en uskaltanut edes Sorlammen jäälle, vaikka oli siellä jäljistä päätellen joku käynyt hiihtämässä - tuskin kuitenkaan justiinsa eilen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti