maanantai 11. maaliskuuta 2013

Viikko 10 ja 10 tuntia liikkeessä?

Asetin viime viikolle tavoittekseni saada kasaan 3h juoksua ja 10h urheilua. Mites meni? No aika hyvin.

Ensinnäkin voisin kertoa, mitä tein:

  • Ma: aamulenkki + spinning
  • Ti: aamu-uinti + hiihto + lenkki
  • Ke: punttis
  • To: kiipeilykurssi
  • Pe: punttis + "spinning"
  • La: lepo
  • Su: lenkki + uintikisa

Perjantaina piti mennä spinningiin töiden jälkeen, mutta teinkin ihanan 11 tunnin duunipäivän, enkä yllättäen ehtinyt tunnille. Kävin sitten polkemassa duunin salilla spinupyörää 25 min ihan vaan rauhoittuakseni duunitäpinöistä. Kyllä se helpottikin, vaikka treenillisesti en tiedä, miten paljoa siitä hyötyä oli. Koetin kyllä vetää kovia spurtteja sekä istualtaan että seisten, mutta lyhyt treenihän se oli. Mutta piti hakea supersuunnistaja kylään ja mennä ruokkimaan kisut, niin en ehtinyt enempää.

Mutta se selityksistä ja  siihen juoksutavoitteeseen. Lasken tiistain hiihdon juoksubudjettiin, ja sillä sekä kolmella oikealla juoksukerralla sain kasaan 2h 58 min juoksua. Eli suunnilleen 3h. Maanantaiaamuna juoksu kulki oikein kivasti, mutta tiistaina ja sunnuntaina ei. Hiihto kulki ihan jees. Ja oikeasti mua toki korpeaa toi 2 min. Koska olisin mä sen vielä sunnuntaina jaksanut kirmata. Olisi pitänyt laskea tarkemmin ennen lenkille lähtöä.

Urheilua on hankalampi laskea, koska olin tosiaan torstaina seinäkiipeilemässä, mikä oli aika isoilta osin seisoskelua. Mutta kun lasken sen mittarin päälläoloajasta, niin siitä kertyy yhteensä 2:26h jumppaa. Kurssi oli 3h kurssi, mutta siinä oli välissä tauko. Tosin melkoisen kevyt sen kokonaisvaikutus oli.

Yhteensä jumppaa kertyy harmittavasti vain 9h ja 1 min. On se vaan näköjään ilman työmatkapyöräilyjä pirun hankalaa saada kasaan 10h liikuntaa. No, olisinhan minä voinut salittaa molempina aamuina helposti vartin kauemmin. Ja jos olisin käynut siinä spinningissä, niin siitäkin olisin saanut parikytä minsaa lisää treeniä. Ja jätin torstain aamu-uinninkin väliin, koska kävin verikokeessa. Olen näet menossa ensi viikolla "katsastukseen" duuniterkkarille. :) Ja keskiviikkonakin olin hierojalla enkä maratonspinussa, mikä sekin verotti tunteja. Eli ehkä se sittenkin on mahdollista.

Viime viikko oli hitusen laiska myös leuanvetojen ja venyttelyn osalta. Mutta kehonhuoltoa kertyi silti oikein kunnolla, koska olin keskiviikkona tosiaan tunnin hieronnassa ja perjantaina parikytä minsaa osteopaatilla (myöhästyin puolen tunnin vuorolta vajaat 10 min). Venyttelyä kertyi 59 min ja pilatesrullailin siihen päälle 5 min. Leukoja vetelin vain salilla: yhteensä 36 toistoa.

Viikko tuntui kuitenkin oikein kovalta, mikä kai on tärkeintä. Ajattelin vetää tällä viikolla vähän rauhallisemmin ja sitten posotella kolme viikkoa kovempaa. Tällä viikolla olisi kyllä Aktia-juoksu lauantaina. Mutta jos nyt vähän lepuutan, niin se sujuu varmaan kivasti. Sitten mulle tuleekin viikon hikoilukielto, koska menen uusimaan kulmieni kestopigmentoinnin. Siksi ennen sitä voi koettaa vetää kunnon rääkkiviikot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti