maanantai 28. elokuuta 2017

Päivälenkki Porvooseen eli Helsinki Velotour

Kävin jo kurkkimassa Suunnistusliiton Irma-palvelusta, joko olisin rankilistalla. Mutta valitettavasti viikonlopun kisan tulokset eivät ole vielä Irmassa. Siispä pitää kuluttaa aikaa turinoimalla muista tapahtumista.

Minä ja Fröken H valmiina matkaan

Olen käynyt nyt kesällä pyöräilemässä tässä lähellä asuvan Fröken H:n kanssa. Fröken H on alunperin Vuorikiipeilijä M:n kaveri, mutta nykyään mekin olemme frendejä. Olen vitsaillut, että sain Fröken H:n vaihtarina, kun Vuorikiipeilijä M, Outdoorsy E ja hänen miehensä Eräjorma K tapasivat minun kauttani - ja lähtivät yhdessä Nepaliin vuorelle. Mutta tokihan kivat kaverit ovat ihmisen paras cv, ja samanhenkisten ihmisten samanhenkiset tututkin viihtyvät todennäköisesti yhdessä.

Vielä toinen lähtöpousaus

Olimme sopineet Fröken H:n kanssa menevämme nyt loppukuusta satasen lenkille. H kuitenkin keksi ehdottaa, että lähtisimmekin Helsinki Velotourille. Kyllähän  nyt 150 km menee siinä missä satanenkin, joten sanoin joo. Koska ajo oli Fröken H:n ensimmäinen ryhmäajo, hän ei uskaltanut lähteä 28 km/h -ryhmään. Menimme sitten ryhmään, joka polki 26 km/h -keskarilla. Se on ihan hyvä vauhti aloittaa: minäkin poljin ensimmäisen ryhmäajoni 2012 Giro d'Espoon kakskutosen ryhmässä. Pakko myöntää, että ei varsinaisesti haitannut, että luvassa oli lauantain pummikimaran jälkeen vain leppoisaa poljeskelua.

Meidän Felteistäkin on tullut tosi hyviä kaveruksia ja ne alkoivat kaulailla

Ajoryhmämme oli varsin maltillisen kokoinen 27 polkijallaan. Tosin kyllä tämänkin kokoisessa porukassa sai aikaan melkoista jojoilua. Minä pääsin onneksi ajamaan suurimman osan matkasta aika edessä, joten säästyin pahemmalta tempoilulta. Valitettavasti en saanut nauttia koko kuutta tuntia Fröken H:n seurasta, kun minun jonostani tiputtautui pariin otteeseen jengiä taaemmas, ja ajauduin H:ta edemmäs. Mutta tulipahan juteltua muidenkin kanssa. Meilllä oli varsin rattoisaa erään 40 vuotta pyöräilleen sedän kanssa: haukuimme kilpaa Tour de Helsingin alun ruuhkia ja vaaratilanteita. Velotourin lähtö toimi paljon paremmin, ja koko reissun sai ajella nätisti ilman ruuhkia.

6:12:20 eikä yleisö jaksanut edes odottaa?!?

Päästiin Porvooseen ja sieltä poiskin. Hampaatkaan eivät tippuneet suusta Porvoon mukulakivikaduilla. Ei satanut, eikä tullut haavereita. Pari autoilijaa kyllä yritti parhaansa ohittamalla keltaisen viivan alueella ja toisten autojen tullessa vastaan. Aikaa kului 6:12:20 ja saimme kilsojakin mittariin melkein kuusi yli luvatun. Hyvä keikka siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti