lauantai 26. elokuuta 2017

Ei taidolla, vaan vittuperkelesaatanalla

Kämppä on muuton jäljiltä edelleen vähän vaiheessa: kaikkea pientä säätämistä riittää. Nyt olen sentään ehtinyt jo vähän urheilla. En ole vain ehtinyt blogata siitä. Mutta kisarapsat ovat toki aina sellaisia, että niille on ihan pakko löytää aikaa. Joten ruoanlaitto saa nyt odottaa.

Kisa lähtee hyvin liikkeelle, kun ekan rastin ottaa varmasti.
Tai sitten voi tehdä jotain ihan muuta.

Tänään kisattiin minun ja Supersuunnistajan kauden toinen suunnistuskisa. Kun se lisenssi nyt kerran tuli maksettua, niin kai sitä on pakko käyttää. Lupaukseni kuuitenkin pitää: viittasin D35-sarjalle kintaalla ja käskin Supersuunnistajan ilmoittaa minut D21C-sarjaan. Pientä aivopesua oli havaittavissa, kun hän ilmotessaan kertoi minun olevan ainoa osallistuja. Ei auttanut.

Lopulta en ollut lähellekään ainoa, vaan minun lisäkseni jopa yhdellä toisella naisella ei ollut asiaa podiumille. Tosin sarjassa jaettiin vain ensimmäinen palkinto, joten ihan sama. Muut sarjassani olivat suunnistaneet myös perjantain sprintin, johon meidän perheemme ei osallistunut. Joten jos vaikka jollain ihmeen tuurilla olisin päässyt tänään kärkeen, en olisi voittanut. Palkinnot kun jaettiin yhteistuloksen mukaan.

Tässä on minun suvereenin voitokas rastivälini.

Mutta onneksi en ollut lähelläkään kärkeä, niin ei tullut paha mieli. Pummasin heti ekan rastin niin mojovasti, että olisi itkettänyt, ellei olisi naurattanut. Mutta koska sarja oli D21C, olin rastilla silti toisena. LOL. Tosin yksi sarjastamme ei startannut tänään ja toinen keskeytti, joten meitä oli tuloksissa tänään vain kolme.

Vaikka pummeja tuli pari tosi isoa ja lukemattomia pieniä, voin silti taputtaa itseäni olalle: voitin yhden rastivälin, enkä hävinnyt läheskään kaikkia. Tietysti sillä kertaa, kun minä osallistun helppoon sarjaan, on rata ihan ylipitkä ja ylivaikea ollakseen D21C. Aiemmin kun olen kyseisen sarjan karttoja katsellut, ovat ne olleet ihan polkujuoksua. Nyt rata muistutti enemmänkin kuntorastien B-rataa. Kiitti vaan.

Tällaisilla suorituksilla revitään eroa kärkeen, vaikka joku rastiväli
menisikin vahingossa hyvin.

Mutta maaliin päästiin, en itkenyt kertaakaan metsässä ja hävisin voittajallekin alle 34 minuuttia. Olin toisena vielä kolmannen rastin jälkeen, mutta sitten tipahdin kolmossijalle. Me tässä spekuttelimme, että jos en olisi vetänyt alussa niin hirveää pummia, en olisi varmaan väsähtänyt lopussa niin pahasti. Ja silloin vika iso pummi olisi voinut jäädä tulematta.

Tällä kertaa saavuin iloisena maaliin, enkä paiskonut mitään.

Joten tässä on, kuulkaas, menestyksen ainekset ihan näpeissä. Marraskuussa alkaa Espoon Akilleksen suunnistuskoulu ja mulla on koko talvi aikaa treenata juoksukuntoa. Vaikka ensi kesän pitikin olla taas vaihteeksi triathlonkesä, niin suunnistuslisenssin hankkimista pitää vähintään harkita.

Tuloksia voi ihailla tuolla.
Väliaikoja voi pällistellä tuolla.
Reittihärveleitä voi analysoida tuolla (tähdellä merkityillä henkilöillä on gpx-käyrä - muunmuassa minulla).


16 kommenttia:

 1. Ei kannata masentua tuosta ykkösen pummista - minähän hävisin Sinulle siinä yli minuutin.:) Meinasin keskeyttää koko homman siihen mutta kun olin Pirkanmaalta asti kisoihin tullut, niin sisu ei antanut periksi. Ratamestarit eivät taida käsittää, että aikuiset aloittelijat voivat oikeasti olla yhtä tumpeloita kuin RR-reittiä kiertävät lapset. Avokallioita en ainakaan hahmota yhtään käyristä puhumattakaan... Eikun vaan eteenpäin kohti uusia pettymyksiä, itse siirryn ensi vuonna D45-sarjaan mutta jatkan edelleen D21C:ssä. Nähdään kisoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei sitä metsässä ollessaan tiedä, että muilla menee vielä huonommin. :D

   Kun juoksin tokavikalle rastille, oli joku jannu keräämässä RR-nauhaa pois metsästä. Hän vitsaili, että sä et varmaan tarvii tätä. Vastasin, että en oo aina ihan varma...

   Poista
  2. Kävin ottamassa kasirastille vauhtia K-pisteeltä mutta rastilippuapa ei ollut enää maastossa! Onneksi tunnistin riukusillan, jolla K-piste olisi ollut (jos olisi ollut). Onneksi siimari ei näy kartalla niin ei tule sitä (turhaan) seurattua. :)

   Poista
  3. Ei sulla sattunut olemaan mitään urkkakelloa matkassa? Jos oli, niin lataapa gpx tuonne reittihärveliin, niin voin käydä pällistelemässä sun valintoja. Olisi varsin mielenkiintoista.

   Poista
  4. Reitti löytyy nyt reittihärvelistä,tulipa opeteltua senkin käyttö (ei mennyt tämä päivä siis hukkaan). Älä kysy, miksi kävin pyörimässä niityllä ennen viitosrastia, en TODELLAKAAN tiedä. Tiesin kyllä, että rasti on edessä olevalla mäellä mutta mutta...

   Poista
  5. Voi, kun meillä on rastilla 11 ihan sama pummi! Meitsi on ottanut väärän kiven jälkeen vielä pienen kunniakierroksen.

   Poista
 2. Sieltä ropisi nyt niitä rankipisteitä!!! Ja heiii, vielähän esim. Hpv:n kisoihin ehtii kisaamaan. Mä oon sitä mieltä, että jos kaikki kisoissa kävijät kävisivät siellä jahtaamassa kolmea ensimmäistä sijaa, saisi kisojen järjestämisen lopettaa kokonaan. Tää laji vaatii itseironiaa ja nopeaa palautumiskykyä pettymyksistä.

  Itse olen ottanut suunnistukselliseksi tavoitteeksi nauttia kisakahvit ja nisun joka kisoissa. Senkin tavoitteen kanssa on menty metsään mm. Lahti-suunnistuksessa, josta pullat (ja nekin kaupan ankeaa pitkoa) oli loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän sitä vielä pelleillä yhdet kisat ennen raatojuoksua... Pitääpä katsoa kalenteria. Kyllä "lappu rinnassa" (vaikka nykyään kisoissa ei aina ees saa lappua) on paljon kivempaa liikkua kuin ilman.

   Sun suunnistuksellinen tavoite on tosi hyvä.

   Poista
 3. aattelin kysäistä ite oon menossa sunnuntaina espooseen HPVn kansallisiin ihan ekat viralliset kansalliset kisat (aiemminoon käynyt ainostaan AM sprintin johon pääsi ilman lisenssiä) mut nyt sit hommasin lisensijn ja oon menos tohon D21c sarjaan. Miten onko noi D21c yleensä verrattuna kuntorasteihin ni mitä rataa ne vastaa kuntorasteissa?

  VastaaPoista
 4. ni sehän siis lukikin tuolla et tuolloin muistutti nemmän kuntorastien B rataa vaik yleensä helpompia. No katsellaan millane mulla sit su. onneks sentään olen sarjan tokalähtijä joten ihan hyvin on sit aikaa mennäki

  VastaaPoista
 5. Hei! vielä yks kommentti, katoin tota reittihärveliä ni vaikutti kyllä siltä että pk-sedulla usein kuntorastien c ratakin on tota luokkaa. Joten ehkä mulla ei oo mitää hätää sittenkää sunnuntaina toisaalta kunhan nyt saa hyväksytyn suorituksen ja nauttii tunnelmasta. Jännityksellä mut innolla odotan kisoja.

  ja jos vaikka pääsis Solvalla kammosta eroon. yleensä siel on suunnistus mulla sujunut kehnoiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää e-Games on eka 21C-kisa, missä mä olen ollut. Mitä olen karttoja katsellut, ne on olleet aika helpon näköisiä. Tää oli aika pitkä C-radaksi.

   Mun piti tulla nyt sunnuntaina, mutta olin flunssassa ja mulla oli polttarit. Mutta olin siis ilmottautunut.

   Poista
  2. Aivan. Munki oli tuo su 21c kisa eka ja hymyilytti maalissa cvaikka lopulta totesinki ku sain itteni takas kartalle että haen va ne 3 viimeisntä rasta. Täältä löytyy mun su reittivalintani (pähkinä purtavaksi mikä menny vikaan suunnanotossa tai mun kulkemisessa, kompassisuunnan otin kuitenki jo lähtöpisteessä) https://www.rastit.fi/6677/

   Mut pääsin mun solvallakammosta eroon ja oli kiva ku yks seurakaveri tuli kyseleen kuka oon ku ei tunnistanu ja sit meillä oli samaan aikaan lähtökin. Ilman keskeuytystäkin olisin ollut viimesenä tuloslistassa sarjasta, mut enpä niistä kärkipaikoista lähtenytkää kisaileen va kokeileen milät se kilpailu tuntuu ja tul sellanen olo et ehdottomasti uudestaanki, titapi vaan saada ottaa ens keväälle ennen kuin noita d21c ratoja taas on tarjolla. (olin kyl hieman pettynyt kun tuolla kisassa ei ollut kenttäkuulutuksia)

   Poista
  3. Aika komee rata. Mulla ei olisi varmaan kiinnostus riittänyt noihin kolmeen viimeiseen rastiin tuon pummin jälkeen. Reipasta!

   Poista
  4. no enhän mä voinut nyt rasteja etsimättä jättää ku suunnistaa oli tullut, hetken harkitsin et lähenkö etsii 1 mut totesin ei aika riitä joten päädyin hakee loput ja oli ni hienoja juosta maaliviitoitusta pitkin maaliin.

   Mut Venlojen viestissä mä etin 3 tuntia ekaa rastia ja lopulta 3 osuuden suunnistaja pelasti ja pääsin heidän mukaan, oon kato niin taitava et onnistuin kadottaa koko avaajajoukon ;) sit 2 rastille kysyi siinä joku talkoolainen/tomitsija keskeytänkö ei sisu antanut periki ku vantaalta joensuuhun asti tullut sain juotvaa ja jatkoin it siinä ku oli muitakin ni porukalla ni sit juomapisteelle asti juomapisteen jälkeen kotin ehtiä vielä 1 rastia mut sit totesin et voimat ni lopussa pakko keskeyttää, mut mul oli sattunut huippukivat joukkuekaverit kaikki oli vaan että elä suotta pahoittele. siis olin siis 19.30 maalissa varmistin vaam että onko muut joukkueen jäsenet lähteneet metsään ja sit lähdin majapaikkaan. Oli vähän vaikea ku olin lyöny puunrunokoon jalkani kävin su näyttää sitä jukolan ensiavussa todettii pahasti lyönyt mut se siis tulehtui ja sain sit täällä kotona tk:sst siihne antibiootin.

   Nii ettei tuo sunnuntainen ollut edes paha.

   Poista
  5. Tällaista asennetta tarvitaan lisää! Ottakaas, lapsoset, mallia!

   Poista