torstai 10. marraskuuta 2016

Pohjoiskorealaisia uutisia

Tulipas ylitettyä uutiskynnys. Ei tosin Hesarissa, vaan pohjalaisessa paikallisjulkaisussa nimeltä Syd-Österbotten. Olen nyt sitten ilmeisesti eteläpohjalainen suunnistaja.


Kotiseutu on tämän pikku-uutisen ainoa oikea virhe. Lopputarina onkin sitten lähinnä totuuden vääristelyä ja kertomatta jättämistä. Uutisesta voi ymmärtää, että päämatka Raatojuoksussa olisi 10 km, mikä ei pidä paikkaansa. Vuoden raadon aika lasketaan kuitenkin 15 km matkan voittajan ajasta, Ja kaikkein kovimmat jätkät kisaavat 20 km sarjassa. Eli 10 km sarjassa pärjääminen ei olisi mitenkään erityisen wau.

Lisäksi jutussa jätetään tyylikkäästi mainitsematta, että meikä ei ollut paremmalla puoliskolla suinkaan 10 km varsinaisessa kilpasarjassa, vaan helpolla radalla. Tästä tulee mieleen jalkapallon MM-kisat 2010 ja Pohjois-Korean uutistoimiston tapa kertoa oman maan matseista: uutisissa jätettiin tyylikkäästi mainitsematta, että Pohjois-Korea hävisi kaikki matsinsa. Tai sitten asia kerrottiin aina niin ovelasti kiertoilmaisulla sivulauseessa, että uutinen piti lukea kolmesti, ennen kuin asia selvisi.

Huomenna karautetaan illaksi Ylöjärvelle ja rogataan koko yö. Minä ja Supersuunnistaja osallistumme fillarisarjaan. Pitäisi varmaan katsella kamoja valmiiksi, mutta taidanpa jättää aamuun. Kisakynnet voisin kerrankin muistaa tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti