tiistai 22. marraskuuta 2016

Oho, ilmosin marrasputkesta huolimatta

Iltaa pitkästä aikaa. Yö-rogan jälkeen ei ole tapahtunut juuri muuta kuin lenkkejä puolen tunnin molemmin puolin joka päivä. Jopa rogan jälkeinen sunnuntai meni kohtuullisen kivuttomasti, koska kilteistä kiltein Supersuunnistaja lähti seuraksi. Lenkki ei pysynyt edes rauhallisena peekoona, vaan lipsahti vauhtikestävyyden puolelle. Ääsääs juoksee luonnostaan minua kovempaa, niin tuli itsekin vahingossa pingottua.

Kuun alussa oli tosi kivaa juosta, kun oli niin nättiä

Vauhdit eivät muuten ole kasvaneet kuun aikana, mutta varsinkin aamuisin on askeleen kepeys parantunut merkittävästi. Eli suomeksi: ei tunnu enää niin pahalta. Kaikkeen siis tottuu - jopa aamulenkkeihin.

Tällä hetkellä vähän jänskättää, kestääkö putki kuun loppuun asti. Viime viikonlopusta lähtien minulla on ollut aamuisin pientä kurkkukipua. Siksi tänäänkin menin lenkille vasta töiden jälkeen, kun kurkku oli taas kostutettu ja kivuton. Rupesin myös välittömästi lauantaina douppaamaan kaksin käsin C-vitamiinia ja sinkkiä. Poretabletin lisäksi olen juonut tyrnimehua ja syönyt paljon marjoja ja hedelmiä. Lisäksi ryystän pakuriteetä kuin viimeistä päivää. Nyt ei ole aikaa sairastella.

Lenkillä tuli suorastaan jouluinen olo

Marrasputki on toiminut hauskana joulukalenterin esikalenterina. Enää 8 lenkkiä ennen ekaa luukkua! Samalla loppuu myös perinteinen herkkulakkoni, joten marrasputki toimii myös lähtölaskentana kaameille karkkijätskimättöviikoille. Silloin ehtisi varmaan olla sitten kipeänäkin, jos on ihan pakko. Tosin kovassa flunssassa ei maista edes uusia jätskimakuja, joten ehkä pysyttelen vain terveenä.

On elämään luvassa vähän vaihteluakin. Perjantaina mennään taas rogaamaan - ja tällä kertaa jalan. Adventure night roga on kahden tunnin pikakisa, missä ei ole yhtään suunnitteluaikaa ennen lähtöä, ja maastossa on kartalle merkkaamattomia sakkorasteja, joita leimatessa tulee miinusta. Rastipisteiden kanssa pitää siis olla tarkkana kuin porkkana. Sovimme, että minä suunnistan muuten, mutta Supersuunnistaja kertoo, jos meinaan leimata sakkorastilla tai pummata muuten.

2 kommenttia:

  1. Mistä sä noita kisoja oikein bongaat aina? Onko niitä johonkin kerättynä vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ainakin jollain Pihkaniskojen postituslistalla, missä ne mainostaa. Samoin oon jollain turkulaisella postituslistalla. Ja sit noita tulee myös Faceen ryhmään Rogaining Finland: https://www.facebook.com/groups/331935907133/?fref=ts Näyttäisi tämä Adventure night rogakin olevan siellä. Väittäisin, että FB-ryhmällä pötkii jo pitkälle.

      Poista