perjantai 4. marraskuuta 2016

#marrasputki

Facebookin ryhmillä Helsinki Trail Running Club ja Kestävyyttä Pintakaasulla 24/7 on ollut jo useamman vuoden käynnissä perinne nimeltä Marrasputki. Marrasputken idea on saada ihmiset lenkkeilemään myös vuoden pimeimpään aikaan.

Säänöt ovat yksinkertaiset: Juokse joka päivä vähintään 25 minuuttia putkeen. Ja juosta pitää nimenomaan ulkona.

Minä sain idean lähteä mukaan ajoissa maanantai-iltana. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ajattelin ensin kokeilla ihan salaa, kestävätkö jalat ja pystynkö muutenkaan moiseen. Mutta jo tiistai-iltana huomasin liittyneeni HTRC:n Marrasputki 2016 -ryhmään, keskiviikkona kerroin firman juoksukoulussa valkulle ja parille työkaverille osallistuvani ja torstaina julkaisin instassa kuvan aamulenkiltäni hashtagilla #marrasputki.

Edes kesällä en juossut viikkoa putkeen, mutta
nyt juostaan kuukausi!

 Kysyin muuten Akilta, onko hommassa mitään järkeä. Kuulemma on, jos malttaa juosta kevyesti eikä juokse liian pitkiä lenkkejä. Aki on kuulemma joskus suositellutkin Marrasputkea joillekin asiakkailleen, koska sillä saa ainakin rutiinin päälle. Tämä valoi minuunkin uskoa.

Päätin nyt sitten tulla ihan kunnolla kaapista ja julistaa ihan täällä blogissakin, että hei, olen Minttu ja minulla on putki päällä. Ajattelin, että pieni julkisuus tuo sopivaa painetta hoitaa homma kotiin, jos terveys vaan antaa myöten. Ensi viikon sunnuntaina pientä kiukkua varmaan tarvitaankin, kun olen yörogannut koko perjantain ja lauantain välisen yön. Lauantain lenkin ajattelin suorittaa heti rogan jälkeen samoilla silmillä.

Ihan näin kovaa en huido pk-lenkeilläni (ja pidän kädetkin paremmin "paketissa",
kuten Aki juuri keskiviikkona neuvoi)

Päätin muuten luopua valmentasjasta reilun kuukauden kokeilun jälkeen, koska keksin tällaisia pöhköyksiä tämän tästä. Valkku oli tosi hyvä ja kiva, mutta totesin, että nautin enemmän, jos saan keksiä treenini itse. Lisäksi valkulla oli aika vähän "liikkumavaraa", kun minulla on jo ohjelmassa uintitreenejä ja kaksi pakollista salia per viikko. Totesin myös, etten halua keskittyä yhteen lajiin (joka olisi siis ollut triathlon), vaan olla tasaisen huono kaikessa, mitä teen. Joten nyt olen taas täysin itsenäinen ja vapaa juoksemaan koko marraskuun. Poljetaan pyörää sitten joulukuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti