perjantai 30. syyskuuta 2016

Boing boing!

Syyskuun laji meni vähän hilkulle, mutta ei ihan yhtä hilkulle kuin tammikuussa. Kun tämän päivän tunti loppui Esportissa, oli kuukautta jäljellä vielä 6,5 tuntia. Kävin siis tammikuun tapaan uudella jumppatunnilla. Tällä kertaa vuorossa oli trampoliinihyppelyä eli tunti nimeltä World Jumping.

World Jumpingissa hypellään minitrampalla musiikin tahdissa. Rytmi on aika nopea, joten hyppelytekniikka ei voi olla mökkitrampoliinilta tuttu rauhallinen pongoillu, vaan hypellessä pitää painaa kantapäitä todella hanakasti alaspäin. Siten saa hypystä nopean ja tehokkaan, ja on ainakin teoreettinen mahdollisuus pysyä rytmissä.

Koska en yllättäen kuvaillut tunnilla, on kuvituksena rakkaudesta puskeva kisu.

Minulta meni ainakin puolet 45 minuutin hyppelystä tramppaan tottumiseen ja tekniikan sisäistämiseen. Sen jälkeen aloin saada jo vähän tehoja irti pomppimisestani. Nössöilin kuitenkin vähän varsinkin sivuttais- ja kasakkahypyissä polvieni takia, mutta eipä koipiin kyllä sattunut ollenkaan. Pohjekin oli kiltisti, koska olin ottanut varmuuden vuoksi Buranaa ennen tuntia.

Olin tunnilla suurimman osan ajasta tukevasti pk-alueella. Jos menisin uudelleen, pääsisin varmasti paremmin kärryille tekniikasta ja saisin siten sykkeet nostettua vk-tasollekin. 45 minuutin pomppimisen jälkeen tehtiin lyhyt lihaskunto- ja venyttelyosio, missä luonnollisesti sykkeetkin laskivat. Ensin vähän kyykkäiltiin, sitten punnerreltiin ja lopuksi tehtiin kasa vatsoja. Tässäkin käytettiin tramppaa apuna.

Tunti oli tosi hauska ja varsinkin vikassa pomppimisbiisissä päästiin oikein kunnolla perjantaitunnelmaan, kun jammailimme lattarirytmien tahdissa ja teimme mambo-askelia. Ohjaajamme Kerttu-Liisa on vielä niin loistava persoona, niin eihän kukaan salissa pystynyt olemaan hymyilemättä. Jos joskus ehtisin, voisin ihan hyvin mennä uudelleenkin pomppimaan.

Tässä vielä kertauksena kaikki tämän vuoden lajikokeilut:
Tammikuu: CXworks
Helmikuu: CrossFit
Maaliskuu: Luistelu hokkareilla
Huhtikuu: Ratsastus
Toukokuu: MOBO
Kesäkuu: Yksipyöräily
Heinäkuu: SUP
Elokuu: Pyöräsuunnistus¨
Syyskuu: World Jumping

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti