maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kuka on Suomen tapaturma-alttein ihminen?

Minä olen ainakin kova kandidaatti. Vaihtelu virkistää, koska tällä kertaa en paskonut polviani, vaan kyynärpään. Olin tänään kiipeilemässä Vuorikiipeilijä M:n ja Eräjorma K:n kanssa Salmisaaressa. Epäonnistuttuani surkeasti useassa muussa seinässä, halusin vähän onnistumisen elämyksiä. Päätin siksi kiivetä uudelleen yhden lempparireiteistäni, eli kolmella seinällä kulkevan "savupiippureitin". Viimeksi se meni kolmella lepotauolla, joten ajattelin nyt topata (eli päästä reitin loppuun puhtaasti) sen. Ja alku menikin kuin elokuvissa.

Ei ole kuvia omasta kiipeilystä niin kuvitetaan juttu
Vuorikiipeilijä M:n taannoisella boulderoinnilla

Vaikeimmassa kohdassa olin pingoittumassa taitavasti kahden seinän välille ja hinkuttamassa itseäni hiljalleen ylös kohti seuraavaa otetta, kun huonosti lukitsemani vasen kyynärpää petti alta ja sanoi rouskis. Kiipeily loppui sillä kertaa siihen, ja haudoin loput ajasta jääpussilla kättäni ja ihailin muiden suorituksia. Eräjorma K lohdutti minua kamalan kivasti ja totesi, että ainakin yritin täysillä. Niinpä!

En ole kamalan huolissani. Sama kyynärpää meni hyvin vastaavasti vuonna 2009 potkunyrkkeilyn alkuverkassa. Silloin jalkani tarttui pukkihyppelyssä kaverin päähän, ja tulin alas vasemmalle kädelleni jalkojen sijaan. Silloinkin kyynärpää taisi päästellä ääniä, mutta vamma todettiin lääkärissä vain venähdykseksi.

Minua ei saa ilman köyttä näin korkealle kirveelläkään.
Rikkosin varmaan pääni alas tullessani.

Nyt käsi on jo jääpussihaudonnan ja särkylääkkeen jälkeen aika ok, joten odottelen ainakin huomiseen, ennen kuin kiikutan kätöseni lääkäriin. Lisäksi kartta pysyy joka tapauksessa kädessä ihan hyvin, joten vamma ei haittaa keskiviikon sprinttisuunnistusta tai sunnuntain rogaa.

Aika kova suoritus, eikös? Keksiikö kukaan muu ketään, joka olisi yhtä usein varikolla kuin meitsi? :)

4 kommenttia:

 1. :( pikaista kyynärpään ehjäytymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On se jo parempi, vaikken vielä leukoja vetelekään.

   Poista
 2. Voi kuule, mä uskon voittavani sut mennen tullen tuossa varikkojen määrässä! Nimim. kolmeen viimeiseen vuoteen en ole viettänyt hetkeäkään täysin ehjänä, ja vammoja on ollut niin paljon, etten jaksa edes laskea.

  Paranemista sinne! Itsellä menossa tällä hetkellä jalan parantelu. Joku jänne vissiin jalkaterästä tulehtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi. Tää on ehkä laji, missä ei tee mieli kisata. Mutta on pakko mainita, että ei munkaan jalan tulehtunut jänne ole vielä ihan parantunut. Olen jo niin kantis meidän työterveyslääkärillä, että hän rupattelee mulle jo omista vammoistaankin. :D

   Mutta toivottavasti meille molemmille koittavat vielä ehjemmät päivät. Ja kannattaa muistaa tuo Eräjorma K:n lause. Silloin tietää, että on menty tosikovaa, kun ei kroppakaan pysy mukana!

   Poista