torstai 25. helmikuuta 2016

Helmikuun uusi laji

Ei jäänyt ihan yhtä viimetinkaan helmikuun lajikokeilu kuin tammikuussa, mutta ei tätä aikaiseksikaan voi sanoa. Tällä kertaa en mennyt Esportiin jumppaamaan, vaan kävin duunin kautta kokeilemassa crossfitiä CrossFit Lauttasaaressa. Koska unohdin ottaa kameran mukaan, pyysin luvan saada käyttää CFL:n instakuvia tämän jutun kuvituksena. Eli kuvat ovat sitten sieltä CFL:n Instasta. Jos diggaatte, niin  alkakaahan seurata.

Meillä on töissä hauska tyky-toimintamalli, missä kuka tahansa voi järkätä firman piikkiin millaisia tahansa lajikokeiluita tai tapahtumia, kunhan saa tarpeeksi muita ihmisiä mukaan. Yleensä tarpeeksi on noin kymmenkunta, mutta ei se ole niin justiinsa. Ja tänään mentiin tosiaan crosfittailemaan.Meidän tuntimme veti mestan toinen omistaja Sami. Tunti alkoi pienellä jaarittelutuokiolla, minkä aikana Sami kertoi vähän lajista, ja me saimme kysellä fiksuja. Sen jälkeen alettiin jumpata ja otettiin vähän lämpöä päälle kyykkäilemällä ja tekemällä muita kehoa avaavia liikkeitä. Kun kaikilla alkoi olla pientä hikeä päällä, aloitettiin tekniikkaosio, missä opimme kolme liikettä: wallballin, yleisliikkeen (eli burpeen, inhotavalla helvetin esikartanoissa siitetyllä äpäräpenskalla on monta nimeä) ja etuheilautuksen kahvakuulalla. Wallball oli minulle ainoa uusi liike, mutta se oli tosi kiva. Yleisliike taas oli vanhin tuttu ja yksi inhokkiliikkeistäni tässä maailmassa. Onhan se tosi rankka ja hyödyllinen liike, mutta kun se on niin saatanan rankka ja siksi ihan perseestä. :) Etuheilautus on ihan ookoo, kuten kahvakuulailu ylipäätään.Kun kaikilla oli liikkeet hallussa, tehtiin vielä 8 minuutin WOD, minkä aikana hinkattiin niin monta kierrosta näitä kolmea liikettä kuin vain ehdittiin. Wallballia tehtiin 9 toistoa, yleisliikettä 12 toistoa ja etuheilautusta 15 toistoa. Ja sitten sama ihanuus uudelleen niin monta kertaa kuin 8 minuutissa ehti. Naminami. Tuli hiki.Jos sitä perkeleen burpeeta ei olisi ollut, olisi tunti ollut oikein kiva. Nyt se jäi sitten ihan kivan tasolle. :) Crossfitiä oli oikein hauska kokeilla, mutta pidemmän päälle luulen, että mun koivilleni on turvallisempaa käydä ihan vaan punttiksella. Siellä ei myöskään tarvitse riuhtoa niin kamalasti. Joo, mä oon näissä intensiteettivoimailuasioissa vähän laiska.

4 kommenttia:

 1. Haha tämä on by far paras kuvaus burpeesta :D

  Perseestä koko liike, muuta jälkeenpäin niistä tulee ihan hyvä fiilis. Tietää ainakin tehneensä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen varmaan traumatisoitunut joskus herkkänä junnukoripalloilijana tosi pahasti noista yleisliikkeistä. Yäk. Ja tottahan se on, että ei likunta ikinä jälkikäteen vituta. Ei edes yleisliike. Mutta mun käsitykseni kivasta kovasta treenistä on esimerkiksi kovat vedot uinnissa tai juosten.

   Olen muuten yllättynyt, ettei mulla ole paikat eilisestä juurikaan kipeinä, vaikka treeni oli todella poikkeavaa normaaliin menooni.

   Poista
 2. Potkunyrkkeilytunneilla meillä käytettiin burpeeta rangaistuskeinona, jos yritti löysäillä. Ei löysäilty. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koriksessakin se oli rangaistus. Just jos ei tehty kunnolla tai joskus oli jotain heittoskaboja ja kaikki paitsi voittajat sai rangaistuksen. Ehkä se onkin siksi just niin inhokkiliike.

   Poista