sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Insinööripornoa ja muutenkin kosteaa menoa

Tällä viikolla mä olen puntannut vain kerran, vaikka repertuaarikin kasvoi. Tämä johtuu ihan vaan siitä, että perjantaina menin niin myöhään salille, etten ehtinyt enää pitkän crossailun jälkeen bodata. Uintia harrastinkin sitten kolme kertaa - joista yksi oli pitkästä aikaa treenit!

Kyllä huomasi, että on ollut "vähän" taukoa. Vaikka mä olenkin nyt muutaman viikon uiskennellut pullarilla, niin eipä se pelkkä käsillä vispaaminen taida pitää kuntoa yllä. Treeneissä uitiin satasia II-teholla lättärien ja pullarin kanssa. Minäpä ajattelin, että tässä mä varmaan pärjään, koska tätä mä olen tehnyt. No, enpä pärjännyt. En meinannut ehtiä sarjan lopussa enää 2 min lähtöihin. Melkoisen masentavaa.

Meillä asuu sylikissa. Supersuunnistaja sanoi joskus, että oli tosi
upea fiilis, kun Miisu ekaa kertaa tuli syliin. Koska tälle tytölle ei
kenen tahansa oudon tyypin syli kelpaakaan!

Uimme myös yhden 3 x 100 m setin räpylöillä. Ainoa järkevä tapa räpylöillä on kääntyä vauhtikäännöksellä, koska alakautta jalkoja kääntämällä räpylöiden aiheuttama vastus hidastaa sikana. Mä olin todennut alkutreenistä, että polveen ei satu yhtään, kun ponnistan tasajalkaa päädystä, joten innostuin sitten koklaamaan myös vauhtikäännöstä. Se ei ollut ihan hyvä idea: vauhtikäännökseni oli vähän liian vauhdikas ja polvesta kuului (tai oikeastaan varmaan tuntui vaan) pieni rusahdus, minkä jälkeen sitä alkoi vähän särkeä. Himmailin sitten lopputreenit.

Perjantaina jalka oli jo taas ihan ok, joten ei sille varmaan mitään pahempaa käynyt. Crossailukin sujui paljon paremmin kuin alkuviikosta. Pitäisi vaan malttaa kaikessa tekemisessä, vaikka kuntoutumisessa koko ajan edistystä tapahtuukin.

Mun Garmin 910XT ja Supersuunnistajan Polar V800.
Onhan tuo Polar hiukan nätimpikin.

Launtaina pyörimme ennen uimaan menoani Supersuunnistajan kanssa kaupoilla. Jätin herran vielä shoppaamaan lisää, kun itse lähdin kohti Tapiolan hallia. Eron hetkellä tajusin, että olin unohtanut Garminini kotiin ja joutuisin laskemaan uimani matkan päässäni. Supersuunnistajalla on Polarin V800 aina kädessä, ja hän tarjosi sitä minulle mukaan. Siihen on jopa ihan tovi sitten päivittynyt allasuintiominaisuus, jota piti muutenkin testailla. Minä suostuin mielelläni koe-eläimeksi. Ääsääs näytti nopeasti, miten treenin saa käyntiin, ja meikä hilppaisi hallille Polar ranteessani.

Joten nyt voin suorittaa tälleen tuoreeltaan virallisen Polarin uintiominaisuuksien arvostelun. En laskenut itse kierroksia, mutta koska lopputulema oli tasan 1700 m siinä päässä, mistä aloitin, oletan Polarin laskeneen oikein. Garmin näyttää joskus lopputulokseksi jotain ja 25 m, mistä päättelen sen seonneen. Usein tuollaisissa tapauksissa olen joutunut vaihtamaan rytmiä kesken piikin törmäsessäni hitaaseen uimariin. Oletan Garminin laskevan tällaisissa tapauksissa yhden käännöksen liikaa. Eilenkin jouduin pariin otteeseen jarruttamaan törmätessäni rinulin uijaan, mutta Polar pysyi silti laksuissa. Lisäksi se oli niin käytettävä, että keksin ilman ohjeistustakin, miten saan väliaikoja eri drilleilleni. Polar osasi myös vähentää uintiajasta sen ajan, kun kiskoin päädyssä lättäreitä käteeni, mitä yksikään muu mun testaamani uintimittari ei ole osannut. Mähän olen joskus ennen Garminia uinut myös Poolmaten kanssa.

Polar kertoo kellonajan lisäksi, että tänään ei Supersuunnistaja
ole paljoa liikkunut. Garmin ei kerro mitään, jos ei liiku.

Polar pieksee Garminin siinäkin, että se käy ihan kellosta. Garminissa kello näkyy vain valikkonäkymässä pienellä ruudun alakulmassa. Lisäksi siitä varmaan loppuisi akku, jos sitä pitäisi päällä koko vuorokauden. Polar on ihan tarkoitettu siihen, että se naulitaan käteen: se tutkailee elmääsi muutenkin kuin treeneissä, ja kertoo, koska olet palautunut. Polar taitaa löytää satelliititkin nopeammin. Tosin musta tuntuu, että mikä tahansa vehje löytää satelliitit nopeammin kuin Garmin. :) Mutta on se Garmin ja varsinkin oli silloin joskus 2013 alussa, kun mä sen sain, tosi hyvä sykemittari multisporttaajalle ja triathlonistille. Nyt, kun Polar on saanut softansa kuosiin, se on kuitenkin varsin kelpo haastaja. Tosin mä en ole perehtynyt yhtään siihen, mitä lisäkivaa Garminin 920XT:ssa on.

Valitettavasti tästä taloudesta ei löydy sitä suomalaista vaihtoehtoa eli Suunnon Ambitia. Sitäkin olisi ihan kiva joskus kokeilla. Kauramoottori on kyllä joskus vertaillut sitä Garminiin, ja minä olen vertailun lukenut, joten jonkinlainen käsitys mullakin siitä pelistä on.

Ensi viikolla koetan ravata Esportissa ihan elukkana, koska pitäisi puntata. Ja huomenna saan myös alkaa polkemaan kuntopyörää. Jeah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti