keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hyvä päivä

Kunnallispoliitikko K lähti kotiin jo sunnuntaina, mutta minä, Supersuunnistaja sekä huoltojoukkomme Akrobaatti H ja Cliffhanger M jäimme triathlonin jälkeen lomailemaan Tahkolle vielä muutamaksi päiväksi. Ajoimme Supersuunnistajan kanssa kotiin vasta eilen. Tälleen kisaväsyneenä parin päivän loma oli ihan sopiva: jos olisi halunnut jäädä vielä pidemmäksi aikaa, olisi pitänyt jaksaa urheilla, koska sitä Tahkolla voi tehdä todella monipuolisesti. Minilomalle löytyi vähän rennompaakin tekemistä.

Alpakat Amalia ja Marilyn

Annin suosikkieläin on PUPU!

Sunnuntai palauteltiin geokätköillen (kaikenlaisissa koloissa konttailu muuten avaa reisiä), mutta maanantai vasta olikin ihan paras lomapäivä. Aamupäivällä kävimme Tahkon farmilla paijailemassa elukoita. Varsinkin lampaat olivat tosi kesyjä ja rakastivat rapsusuttamista. Kilipukkejakin sai paijailla ennen ruokkimista, mutta sen jälkeen niillä olikin jo muuta puuhaa. Myös minipossut, kanat ja puput olivat oikein paijattavia ja oikeat possut, alpakat ja lehmät muuten vaan söpöjä. Ja hepatkin söivät apilaa kädestä.

Triathlonkankeilla jaloilla ei kyykistelty, mutta
onnistui se rapsuttelu suorilta jaloiltakin.

Iltapäivän ohjelma olikin sitä urheilullisempaa Tahkon tarjontaa, kun minä ja Cliffhanger M vuokrasimme maastopyörät. Akrobaatti H ei tullut mukaan ja Supersuunnistajan ei tarvinnut vuokrata, kun oli maasturi matkassa. Haha. Poljeskelimme puolisentoista tuntia: ensin latupohjia ja hiekkateitä Tahkon huipulle ja sitten mahdollisimman loivaa reittiä takaisin alas.

Possut saivat makkarasoppaa - eli possua!

Latupohjat olivat sopivan vaihtelevia mutta silti iisejä väsyneille koiville. Kovin paljoa teknisemmässä maastossa ei väsynyttä ruumista olisi oikein voinut hallitakaan. Ylämäissäkään ei väsynyt liikaa, kun polki rauhallisesti ja pienillä vaihteilla. Ja taukojakin pidettiin tarpeeksi.

Taukotuvalla oli tauko

Alas tullessa vähän jo hirvitti, kun irtokivet alkoivat luistaa pyörän alla. Luultavasti vähän kovemmilla vauhdeilla lasku olisi ollut vähän helpompi, mutta väsynyttä meitsiä nössötti. Enkös minä sitten pyllähtänyt viimeisessä alamäessä... Mutta se taitaa kuulua vähän niin kuin asiaan, että meikäläinen pannuttaa ainakin kerran maastopyörälenkillä. Onneksi mäki oli sen verran jyrkkä, että ylämäkeen kaatuessa ei pudotusta ollut paljoa. Ei siis sattunut kovinkaan pahasti. Persauksiin taisi tulla mustelma.

Tuplaleuatus Tahkon huipulla

Lenkin aikana ripsi vähän, mutta sade alkoi kunnolla vasta, kun olimme palauttaneet pyörät ja kävelleet takaisin mökille saunomaan. Sade ei kuitenkaan haitannut illan ohjelmaa, joka koostui kauppareissusta, hyvästä ruuasta ja sohvalla loikomisesta. Hela hoidon kruunasi se, että ehdin ilmottautua lampaanpaijauksen lomassa haluamalleni uinnin treenivuorolle. Ei paskempi päivä siis ollenkaan!

Virallinen maisemakuva

Suosittelen lämpimästi Tahkoa kesäisenä lomakohteena: Tahkolla on oikein rakennettu triathlonleirikeskus ja järvessä on kiinteästi poijut 750 m lenkille. Lisäksi Tahkolla on mainiot reitit maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun, ja siellä voi myös mm. meloa ja SUPpailla. Ja jopa niitä geokätköjä on monta. Paljon puuhaa pirteille ihmisille siis!

Tahkolla on hauskaa!

2 kommenttia: